Home Nieuws Cody Gapo, in alles een echte aanvoerder

Cody Gapo, in alles een echte aanvoerder

1313
0

Cody Gakpo liet tegen Sparta opnieuw zien een echte leider en dus een waardig aanvoerder te zijn.

Gakpo maakt een prachtige maar ook voortvarende ontwikkeling door. De vraag is dan ook hoelang de Eindhovenaar nog in het PSV shirt te bewonderen valt. Met de nodige interesse van absolute topclubs uit het buitenland, heeft het er alle schijn van dat
ook Gakpo ook aan het einde van het seizoen een stap hogerop zal gaan maken. Vooralsnog is en blijft Gakpo een steunpilaar voor het huidige PSV.

De aanvaller was geen moment bang voor puntverlies, zei hij na PSV – Sparta in gesprek met ESPN. Die rust straalt hij als aanvoerder ook uit in het veld en dus op zijn teamgenoten. Gakpo was ook weer opnieuw beslissend voor PSV en dus liet hij opnieuw zien wekelijks beslissend te kunnen zijn voor PSV.

“Het was natuurlijk wel spannend, want je moet gewoon scoren. Maar ik had wel een goed gevoel, ook in de wedstrijd zelf. Ik had geen moment het gevoel dat we niet zouden scoren”, aldus Gakpo. “We hadden een paar mogelijkheden. Een bal op de paal, een bal val de lijn. Een paar goede kopballen. Ik had niet het gevoel dat we niet zouden scoren. Het moest alleen wel gebeuren en de tijd tikt dan steeds verder door. Het wordt dan steeds spannender, maar gelukkig hebben we er twee gemaakt.”

PSV kon de rust bewaren en dat deed ook Gakpo goed. De aanvoerder ging mee in het controleren van de wedstrijd en zocht naar dat moment waarop hij in de vorm van een doelpunt of assist van waarde kon zijn voor PSV. “Sparta deed het aan de ene kant heel goed, terwijl wij de mogelijkheden beter hadden kunnen uitspelen. Maar aan de andere kant kwam er een bal op de paal en halen zij een bal van de lijn. Voor hetzelfde geld ging die er in en was het een heel ander verhaal”, zo gaf hij na afloop aan.

Gakpo kan zich na de wedstrijd ook prima uitdrukken en daarmee PSV richting de media en dus de fans vertegenwoordigen. Zonder druk of emotie, weet de jonge en geboren Eindhovenaar precies te vertellen wat voor wedstrijd PSV wist af te werken. PSV probeerde vooral door het centrum te spelen en kwam dan ook vaak tegenover de muur van Sparta te staan, zo verklaarde Gakpo na afloop.

“De ruimtes lagen inderdaad aan de zijkanten. We hadden vaker van kant moeten wisselen en misschien ook wel in een hoger tempo”, zei hij daarover. “De trainer gaf het aan en zelf zeiden we het ook, maar ik moet ook zeggen dat Sparta de lijnen goed dicht hield. Ook naar de backs. Uiteindelijk hebben we het goed vol gehouden. De druk volgehouden en er uiteindelijk twee gemaakt”, aldus Cody Gakpo die steeds meer een leidersrol naar zich toe weet te trekken en daarmee laat zien niet alleen op het veld maar ook buiten het veld enorme stappen voorwaarts te maken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here