Home Nieuws Cody Gakpo ziet dit seizoen successen gloren voor PSV: ‘We weten steeds...

Cody Gakpo ziet dit seizoen successen gloren voor PSV: ‘We weten steeds beter wat we aan elkaar hebben’

237
0

Marco van Ginkel en Cody Gakpo zijn bij PSV beide de aanvoerders, waarbij Gakpo een steeds voornamere rol in weet te vullen in het elftal van Roger Schmidt.

De serie overwinningen van de laatste maanden zorgde in de selectie van Roger Schmidt voor geloof in eigen kunnen, voor een boost in het zelfvertrouwen en voor geloof in successen. Cody Gakpo denkt dat PSV in de tweede seizoenshelft iets moois kan neerzetten en ziet succes aan de horizon gloren.

De selectie is meer dan vorig jaar een echte eenheid geworden. “Wij zijn als team nu wat langer bij elkaar en weten binnen en buiten het veld steeds beter wat we aan elkaar hebben”, zegt Gakpo tegenover het Eindhovens Dagblad. “Daardoor kunnen er mooie dingen gebeuren.”

PSV won de laaste vijf Eredivisie-duels van 2021, terwijl Ajax punten morste tegen AZ en zelfs verloor. “Dat Ajax wat heeft laten liggen, is prettig voor ons”, geeft Gakpo toe. “Wat zij doen, hebben we alleen niet in eigen hand. Na de nederlaag in Amsterdam bleven wij overtuigd van onszelf en hadden we alles kunnen winnen. Daarom hadden we niet van tevoren voor de laatste weken getekend.”

Gakpo heeft voor zichzelf gesteld dat hij minimaal tien goals wil maken. “Het zou fijn zijn als meer spelers daarin slagen. De trainer kan vertrouwen in ons hebben”, aldus Gakpo, die erkent dat PSV uit meer dan elf basisspelers bestaat. “Hij kan maar elf spelers opstellen, maar ons team is aan het groeien. Dat moeten we in de topwedstrijden dan maar eens laten zien.”


Facebook Comments Box