Home Nieuws Cody Gakpo zegt niet wat hij denkt over zijn rol als spits:...

Cody Gakpo zegt niet wat hij denkt over zijn rol als spits: ‘We hadden hier gewoon moeten winnen’

724
0

PSV heeft nog alle kans op het bereiken van de laatste acht van het Conference League toernooi en dat mag best bijzonder worden genoemd.

PSV stond na 45 minuten voetbal compleet voor schut tegen de Deense koploper, die ijveriger was dan PSV en meer met het hart speelde. De gescoorde corner net voor rust, is een doelpunten wat normaal gesproken niet valt op dit niveau. De gehele defensie stond erbij en keek ernaar. Hoe dan ook, Roger Schmidt toverde weer eens een tactische vondst uit de hoge hoed, die niet werkte want PSV was niet in staat Kopenhagen in het eerste bedrijf fatsoenlijk partij te bieden.

Gakpo bewees met zijn fraaie gelijkmaker eigenlijk nog het gelijk van zijn trainer want de rake kopbal was een echte ‘spitsengoal’. Schmidt vond het nodig om Gakpo in de spits te laten beginnen. Een positie waar de buitenspeler zich niet heel goed voelt maar na afloop over zei dat hij dat ook onder de knie moet krijgen. Daarmee zegt Gakpo niet wat hij denkt en zegt hij eerder wat Roger Schmidt hem in weet te fluisteren. Cody Gakpo is op zijn best op de vleugel en is daarin zo succesvol geweest dat een basisplaats in Oranje een vanzelfsprekendheid gaat worden.

En dus blikte COdy Gakpo na afloop terug op het doelpuntenfestijn in het Philips Stadion. In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan vooral teleurgesteld te zijn na de wedstrijd. “We speelden een heel matige eerste helft waarbij we er niet aan te pas kwamen”, aldus Gakpo. “We leverden geen energie en waren niet scherp in duels. Aan de bal weinig beweging om elkaar vrij te spelen, dus matig.”

In de tweede helft ging het beter en verhuisde Gakpo naar zijn eigenlijke positie. De buitenspeler was meteen belangrijk met voorzetten en acties. “We herpakken ons en zitten echt in de wedstrijd. We zijn ook de betere ploeg, maar moeten er dan meer scoren”, zo gaf hij aan. “Qua systeem bleven we hetzelfde spelen, maar de trainer wisselde twee jongens. Het heeft denk ik niet veel uitgemaakt. We wisten allemaal dat we meer moesten brengen.”

Uiteindelijk stond er een 4-4 eindstand op het scorebord. “Voor de neutrale kijker was het leuk, maar wij hadden hier gewoon moeten winnen”, zei hij daarover. “Zeker als je kijkt naar de tweede helft. Maar we hebben nog een wedstrijd te gaan, dus er is niks aan de hand. Volgende week moeten we beginnen zoals we in de tweede helft starten. Als we zo beginnen heb ik geen twijfel.”

Vorig artikelRoger Schmidt faalt hopeloos in zijn voorbereiding, PSV defensie schuttert als een amateurelftal
Volgend artikelGepasseerde Zahavi houdt zich op de vlakte: ‘Het was echt een krankzinnige wedstrijd’