Home Nieuws Cody Gakpo op weg naar basisplaats tegen Senegal óf gaat van Gaal...

Cody Gakpo op weg naar basisplaats tegen Senegal óf gaat van Gaal teleurstellen met Davy Klaassen?

1666
0

Cody Gakpo is daar waar hij al maanden wenst te zijn. Op het hoogste internationale voetbal podium. Gakpo is topfit en klaar om te schitteren voor Oranje.

Of het er van gaat komen valt nog te bezien en is clichématig gezegd aan de bondscoach. Echter heeft Louis van Gaal wel degelijk grootse plannen met Cody Gakpo. De aanvaller schittert wekelijks voor PSV en die lijn wenst hij door te trekken in Qatar. Hoe kijken de media rond Oranje aan tegen een hoofdrol voor Gakpo op het mondiale podium?

Cody Gakpo is volgens Oranje watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International favoriet om komende maandag als ‘tien’ te beginnen bij Oranje tegen Senegal. Maar er schuilt ook onheil want Louis van Gaal zou namelijk ook denken aan de grijze muis en huis, tuin en keuken voetballer Ook Davy Klaassen. Volgens Krabbendam is Klaassen wel degelijk nog altijd een optie voor de bondscoach.

“Gakpo is bezig aan een sterk seizoen. Een basisplaats valt dus wel te verklaren, ondanks de kritiek dat Gakpo het in de echt grote wedstrijden in fases laat zien. Met zijn kwaliteiten mag er nog meer worden verwacht, maar niet voor niets staat hij in de belangstelling van grote clubs”, schrijft Krabbendam namens Voetbal International.

Je kunt je er als voetballiefhebber nauwelijks iets bij voorstellen maar de weinig spectaculaire Klaassen is volgens Krabbendam toch echt ook een optie. “Hij heeft beduidend mindere kaarten, want de middenvelder is bij zijn club Ajax geen basisspeler. Maar Klaassen heeft een aas in zijn mouw: hij liet het vaak zien in Oranje op die positie. Vaak tekende hij voor beslissende goals”, luidt de analyse vanuit Qatar.


Vorig artikelZaakwaarnemer Xavi Simons aan het woord, La Gazetta vraagt naar PSV – PSG clausule
Volgend artikelDenzel Dumfries leeft zijn Oranje droom en zegt over terugkeer: ‘PSV en Sparta zijn echt mijn clubs’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in