Home Nieuws Cody Gakpo, op weg naar een basisplaats

Cody Gakpo, op weg naar een basisplaats

69
0

Hoe lang duurt het nog alvorens Cody Gakpo een vaste waarde is voor PSV? Vermoedelijk niet lang.

Het onmiskenbare talent van de geboren Eindhovenaar is daar en komt steeds vaker bovendrijven. Er staat PSV deze zomer veel te wachten op de transfermarkt maar over de linksbuiten positie hoeft de club zich geen zorgen te maken. Een vertrek van Bergwijn of Lozano hoeft PSV geen stap achteruit te kosten. Gakpo lijkt klaar voor het grote werk en is voornemens snel basisspeler te worden.


De pas twintigjarige aanvaller maakte het afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal, maar wil snel meer.

“Voor mij persoonlijk was het een goed seizoen, al kan het altijd beter. Het eerste gedeelte van het seizoen heb ik veel bij Jong PSV gespeeld en in de tweede seizoenshelft heb ik veel minuten in het eerste elftal mogen maken”, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

“Ik heb dit seizoen mijn Champions League-debuut gemaakt en in de Eredivisie gescoord. Dat zijn natuurlijk hele mooie dingen om mee te maken.”

Ook Gakpo baalt van het missen van de landstitel. “Voor de laatste interlandperiode stonden we nog vijf punten voor op Ajax. We moeten vooruit kijken want de voorbereiding op het nieuwe seizoen staat zo weer voor de deur. Ik heb zin in volgend seizoen”, aldus Gakpo. In dat nieuwe seizoen wil Gakpo een vaste waarde worden bij PSV. “Dat is mijn voornaamste doel. Uiteindelijk wil ik basisspeler bij PSV worden.”


Facebook Comments