Home Nieuws Cody Gakpo, nieuwe spits van Oranje: ‘Je zou twee Gakpo’s in je...

Cody Gakpo, nieuwe spits van Oranje: ‘Je zou twee Gakpo’s in je team willen hebben’

553
0

Cody Gakpo maakt vele beloftes waar. Die conclusie kan inmiddels best getrokken worden over de aanvaller van Liverpool.

Cody Gakpo vertrok nog maar een goed half jaar geleden van PSV naar de wereldberoemde club Liverpool maar nog steeds weet Gakpo elke maand een hoger niveau aan te tikken. Dat gaat dusdanig geruisloos dat het welhaast onmogelijk lijkt maar Cody Gakpo weet zich nog altijd te ontwikkelen en heeft al enkele jaren achtereen een stijgende lijn te pakken. PSV, Liverpool of Oranje, het maakt feitelijk weinig uit. Gakpo doorstaat alles en dus speelt hij ook met het grootste gemak in de punt van de aanval bij Oranje.

Ook in Qater hetzelfde verhaal. Ook tijdens het WK paste Gakpo zich moeiteloos aan. Het moet een geruststellende gedachte voor Ronald Koeman zijn. De huidige bondscoach droomt nog altijd van het koppel Memphis Depay – Wijnaldum maar langzaam aan zal de keuzeheer van de KNVB dat toch wat gaan loslaten met Cody Gakpo achter de hand.

‘Cody Gakpo als aanvalsleider van Oranje in deze Nations League. Zien we hier een nieuwe manier van spelen van het Nederlands elftal?’, vraagt het Algemeen Dagblad zich af voor de start van de door de UEFA gecreëerde eindronde. De vaak geblesseerde Memphis Depay kan ondertussen in de vaderlandse media op wat minder krediet rekenen.

“In de aanval ligt de achilleshiel van Oranje”, zegt AD Sportwereld analist Maarten Wijffels. “Een goede Depay is belangrijk voor het Nederlands elftal, maar hij is te vaak geblesseerd geweest. En de vraag voor Koeman moet ook zijn: is Depay wel het beste in de spits of beter vanaf de linkerkant? De laatste interland van Koeman, voor hij vertrok naar Barcelona, speelde Nederland tegen Estland en toen kwam Depay ook van links. Koeman was ook een beetje aan zoeken.”

Zonder Depay is Gakpo de nieuwe spits van Oranje. Dus niet vanaf zijn favoriete linkerkant maar gewoon in de punt van de aanval. We moeten er dan ook niet van opkijken dat Gakpo ‘gewoon’ weer de man van het toernooi gaat worden en/of topscorer van Oranje. “Gakpo als spits kan. Dan moet hij in de bal komen en naar het middenveld zakken. Dan kunnen De Jong of Koopmeiners bijvoorbeeld Malen wegsturen in de diepte. Zo speelt Gakpo bij Liverpool ook. Twee diepe buitenspelers en de spits mag meedoen op het middenveld, al moet hij wel fit zijn om bij te kunnen sluiten in de aanval. Die potentie ziet Klopp bij Gakpo en zoekt Koeman ook”, klinkt vanaf de redactie van AD Sportwereld.


Vorig artikelAugsburg niet bereidwillig en verlangt fors doorverkooppercentage van PSV, dat wil doorpakken voor Pepi
Volgend artikelAjax td wijst naar PSV en Roger Schmidt bij presentatie Steijn, Stan Valckx adviseerde PSV Steijn te contracteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in