Home Nieuws Gakpo in dubio over toekomst maar ‘draagt’ PSV internationaal nog niet

Gakpo in dubio over toekomst maar ‘draagt’ PSV internationaal nog niet

911
0

As Monaco – PSV was een grote wedstrijd op het hoogste niveau maar Cody Gakpo was minder dominant aanwezig dan Ismael Saibari.

De geblokte links- en rechtsbuiten was als aanvaller bij meer balcontacten betrokken dan Cody Gakpo. Enkele dagen later loodst Gakpo PSV langs FC Emmen. Kortom, internationaal gezien lijkt Gakpo nog niet klaar voor de stap naar het buitenland maar nationaal lijkt hij de Eredivisie juist te zijn ontgroeid. Een voorzichtige conclusie luidt dan ook: Cody Gakpo zou er goed aan doen een jaar langer in de Eredivisie te blijven. De aanvaller lijkt er nog lang niet uit te zien en/of wacht tevens op de juiste aanbieding.

Cody Gakpo kan zeker wel belangrijk zijn in grote wedstrijden want zijn 2-1 zorgde voor de winnende treffer tegen Ajax in de bekerfinale. Aanstaande dinsdag mag de aanvaller zijn waarde voor PSV op internationaal niveau gaan bewijzen door PSV tegen AS Monaco in een kolkend Philips Stadion in veilige haven te loodsen.

Na afloop van PSV – FC Emmen kreeg Gakpo weer de nodige vragen over zijn toekomst op zich afgevuurd. Gakpo was in gesprek met ESPN gedeeltelijk tevreden over de wedstrijd tegen FC Emmen. “Uiteindelijk hebben we het wel goed gedaan. Emmen heeft goed weerstand geboden. Ze speelden vaak een op een op het veld, waardoor het lastig was om er door te komen”, aldus Gakpo. “Dat hebben we uiteindelijk wel goed gedaan. Die 1-0 viel op het juiste moment en daarna ging het wel wat makkelijker.”

Gevraagd werd aan de aanvaller of hij blij was dat hij na een uur al werd gewisseld. “Dinsdag is het belangrijkste. Niemand wil er natuurlijk uit als hij speelt, maar dinsdag is een heel belangrijke wedstrijd en daar hebben we alle krachten voor nodig.”

Over zijn toekomst kon Gakpo nog steeds niets zeggen en dus klinkt het: “We moeten gewoon kijken hoe dat zich gaat ontwikkelen en dan wordt er uiteindelijk een keuze gemaakt”, zei hij daarover. “We moeten ons eerst focussen op dinsdag en proberen door te gaan. Ik heb nog nergens gezegd dat ik weg ga, dus de kans dat ik blijf zit er zeker in. We gaan het zien hoe het allemaal gaat lopen”, aldus Cody Gakpo.


Vorig artikelAnalisten wijzen naar steunpilaar Benítez én naar bondscoach Argentinië: ‘Er kan eigenlijk niet zoveel gebeuren’
Volgend artikelGakpo lijkt besluit te laten afhangen van Champions League groepsfase: ‘Zou kunnen ja’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in