Home Nieuws Cody Gakpo hard op weg naar het grote Oranje

Cody Gakpo hard op weg naar het grote Oranje

130
0

Cody Gakpo is hard op weg naar het grote Oranje. Die conclusie kan wel worden getrokken na een nieuwe avond vol succes met Jong Oranje.

Gakpo hoopt dat zijn goede spel bij Jong Oranje op het EK onder 21 tot een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal leidt. Gakpo was dinsdag de grote uitblinker in de laatste groepswedstrijd tegen Hongarije. Hij was goed voor twee doelpunten en een assist en versierde een strafschop. Mede daardoor won Jong Oranje met 6-1 en plaatste het zich als groepswinnaar voor de laatste acht. Gakpo gaat nu voor meer.


“Het was een lekkere wedstrijd, ook van mijn kant. We hebben als team heel goed gespeeld. Dat maakt het voor mij ook makkelijker om goed te spelen. Ik ben vooral blij dat we doorgaan naar de kwartfinales. Dat was het doel van deze week”, zei Gakpo op een digitale persconferentie.

Na zijn sterke optreden is het de vraag of Gakpo er eind mei, als de kwartfinales op het programma staan, weer bij is. Bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal heeft aangegeven groot fan van hem te zijn en zou hem dus zomaar kunnen oproepen voor het grote EK, dat begin juni van start gaat.

“Dat is niet aan mij om te beslissen, maar natuurlijk is dat een doel dat iedere speler heeft”, bleef Gakpo diplomatiek. Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje hoorde de woorden van zijn pupil even verderop aan. “De trainer zit al te hoesten, dus ik denk dat ik hier niet op mag antwoorden”, vervolgde Gakpo.

“Je doet het uiteindelijk allemaal voor het grote Oranje. Maar op dit moment speel ik bij Jong Oranje en moet ik me hier laten zien. Als ik terug bij PSV ben, moet ik me daar ook laten zien. Dan is het aan de bondscoach hoe en wat. We zien wel wat er gaat gebeuren. Ik wacht het allemaal rustig af”, aldus een excellerende Cody Gakpo.