Home Nieuws Cody Gakpo doet wat van Ginkel niet lukte en blijft diplomatiek na...

Cody Gakpo doet wat van Ginkel niet lukte en blijft diplomatiek na vragen over wisselbeleid Schmidt

2597
0

Marco van Ginkel was na de uitschakeling tegen Benfica niet te spreken over de wissels van Roger Schmidt en had ook weinig begrip voor zijn wissel in het tweede deel van de wedstrijd tegen Benfica.

Cody Gakpo lukte het gisteren na de 0-4 wel om diplomatiek te blijven richting zijn coach. Een massaal fluitconcert viel Roger Schmidt ten deel na afloop van de forse thuisnederlaag tegen Feyenoord. Totaal onnodig verloor PSV in eigen huis drie punten maar na afloop ging het vooral over het onnavolgbare wisselbeleid van Roger Schmidt.

Reserveaanvoerder Cody Gakpo wilde na afloop van de 0-4 nederlaag duidelijk niet zijn trainer afvallen en dus hield Gakpo zich op de vlakte over zijn wissel. Eerder was Marco van Ginkel meteen na afloop niet te spelen over het wisselbeleid maar Gakpo wilde de rijen duidelijk gesloten houden.

Maar wie het gezicht van Gakpo zag nadat zijn rugnummer aan de zijlijn werd getoond, weet genoeg. Verbazing alom, net als bij de 24000 toeschouwers, die Roger Schmidt trakteerde op een hels fluitconcert.

‘We stonden achter en de trainer wilde wat forceren. Zo wilde hij frisheid brengen, dat moet je gewoon accepteren’, zei Gakpo. ‘De trainer wil op deze manier de wedstrijd doen kantelen. Ik snap de wissel. Ik heb donderdag nog gespeeld en er komen nog veel wedstrijden aan.’

Over de bizar slechte wedstrijd zei Gakpo het volgende: ‘Het was geen goede wedstrijd van onze kant. Er was minder beleving, minder energie. Het is nog niet te verklaren in mijn hoofd, maar dit mag niet gebeuren. We waren niet scherp, dat ligt aan onszelf. Als we wel kunnen leveren, zou het een andere wedstrijd zijn geweest.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here