Home Nieuws Cody Gakpo: ‘Die 10-0 maakte diepe indruk’

Cody Gakpo: ‘Die 10-0 maakte diepe indruk’

62
0

De Feyenoord fans gruwelen nog altijd van de enorme nederlaag in 2010. Het was die middag genieten geblazen voor alles en iedereen bij PSV.

Zo ook voor de toen tienjarige Cody Gakpo. De inmiddels negentienjarige aanvaller is geboren en getogen in de wijk Stratum, op loopafstand van het Philips Stadion, sliep altijd onder een PSV-dekbed en speelt al vanaf zijn zesde in de PSV-jeugd. Mooier kan het niet.

Als jonge jongen heeft Gakpo, zoon van een Togolese vader en Nederlandse moeder, destijds genoten van de toen doelpunten die PSV de supporters voorschotelde.

“Dé wedstrijd van mijn jeugd was zonder twijfel die 10-0 thuis tegen Feyenoord. Ik was toen 11, het maakte diepe indruk. Zoiets vergeet je nooit meer”, zegt hij in gesprek met AD Sportwereld.

Gakpo doorliep de volledige jeugdopleiding van PSV, hoewel hij in de belangstelling stond van enkele niet nader genoemde buitenlandse clubs. Een vertrek uit Eindhoven is nooit aan de orde geweest.

“Daar hoefde de club bij mij echt geen seconde over in te zitten. Ik zit hier de komende jaren prima, wat mij betreft.” De aanvaller zag bovendien dat PSV de eigen opleiding steeds serieuzer ging nemen. “Memphis die doorstroomde, daarna Hendrix, Locadia, Bergwijn, Brenet. Dat gaf alles en iedereen een extra boost. PSV, de ‘koopclub’, durfde het nu ook aan met eigen jeugd.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here