Home Nieuws Cody Gakpo baalt van kritiek: ‘Soms zijn we creatief, soms zijn we...

Cody Gakpo baalt van kritiek: ‘Soms zijn we creatief, soms zijn we bagger’

292
0

Reserve-aanvoerder Cody Gakpo stond zaterdagavond nuchter en rustig de pers te woord. Gakpo stelde wel vast dat de kritieken alle kanten op gaan.

PSV had de wedstrijd tegen PEC natuurlijk veel eerder in het slot moeten gooien maar het liep even anders. Na afloop zag Gakpo dat het moeizaam ging. “Wij krijgen superveel kansen. Als we veel scoren, zijn we creatief. Als we missen, dan is het een beetje bagger”, zei Cody Gakpo tegen ESPN.


PSV moet doorgaans knokken tegen ploegen als Go Ahead Eagles, Sparta en PEC Zwolle. Het is opvallend te noemen, erkende ook Gakpo. “Ik denk dat we moeten verbeteren om de tegenstander stuk te spelen, met een hoog tempo zodat zij achter de feiten aanlopen. We spelen in een te laag tempo. We hebben ook gewoon pech dat hun eerste bal er meteen ingaat. Een goede goal. Dan lopen wij achter de feiten aan en als het iets te geforceerd gaat, dan lukt het vaak niet echt.”

Ook Schmidt was na afloop duidelijk over wie er de betere ploeg was. “We hebben het moeilijk gemaakt. We waren duidelijk het betere team, hadden meer kansen en veel balbezit. Maar het was vandaag moeilijk om te scoren. We hadden na de 1-0 achterstand veel geduld nodig, net als tegen Sparta. We moeten dit soort wedstrijden makkelijker winnen, maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben.”

“Waarom het vanavond zo moeilijk was om te scoren? Tsja, misschien moet je dat de spelers vragen. We oogden soms wat wanhopig. Maar er kwamen mogelijkheden en die hebben we uiteindelijk benut”, besloot Schmidt.