Home Nieuws Cocu ziet in Zinchenko een middenvelder

Cocu ziet in Zinchenko een middenvelder

53
0

Als een jong veulen dartelde Alexander Zinchenko in met name de eerste helft over het veld. De energieke aanvaller speelde prima, was continue aanspeelbaar en vooral zijn fijne balaaname en balbehandeling waren een lust voor het oog. Cocu ziet in Zinchenko uiteindelijk meer een middenvelder maar een man passeren op de vleugel is ook geen enkel probleem voor het toptalent.

De jonge Oekraïner moet de eerste helft regelmatig gedacht hebben wat er toch met de broers de Jong aan de hand is.

In vergelijking met Zinchenko en zijn verfijnde balbehandeling, waren Luuk en Siem de Jong in de eerste helft een stel amateurs die moeite hadden met de controle over vrijwel elke bal. Toen de krachten bij Zinchenko wegvloeide, herstelde de broers de Jong zich redelijk van hun zwakke eerste helft.

Cocu was zeer te spreken over het optreden van Zinchenko. Tegenover het Eindhovens Dagblad spreekt Cocu over de ontwikkeling van de jonge  Oleksandr Zinchenko. “Hij zal uiteindelijk wel op het middenveld terechtkomen, maar in deze fase van zijn ontwikkeling denk ik dat hij vaker aan de zijkant speelt in een rol die bij hem past. Hij is een open jongen en maakt contact met iedereen. Een winnaar en liefhebber die je soms van het trainingsveld moet afsturen. Een dag voor de wedstrijd moet je wel eens tegen hem zeggen dat het mooi is geweest. Daar houd ik wel van.”


Vorig artikelVideo: Het oude PSV logo
Volgend artikel‘Ik wil de strafschoppen blijven nemen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in