Home Nieuws Cocu ziet ‘andere’ Luuk de Jong

Cocu ziet ‘andere’ Luuk de Jong

10
0

Luuk de Jong lijkt langzaamaan weer zijn vorm van vorig seizoen terug te krijgen, althans dat vindt Cocu. De spits mag dan weer voorzichtig beginnen met scoren maar het spel is nog niet zoals de Jong voorheen liet zien. De spits grossiert nog in balverlies, slechte aannames en verkeerde passes.

De Jong heeft nu twee duels op rij gescoord en vanuit daar ziet Cocu ook progressie en is tevreden“Ik vind dat hij na de winterstop een andere indruk achterlaat dan ervoor. Ook in de periode dat hij nog geen doelpunt maakte, maar wel een assist gaf of de actie daarvoor inleidde, vond ik hem veel beter spelen en veel waarde voor het elftal hebben”, aldus Cocu in gesprek met De Telegraaf. “Dan weet je dat op een gegeven moment die goal weer gaat vallen. Nu hij weer aan het scoren is, neemt zijn vertrouwen alleen maar toe.”

De Jong zit na zijn goals lekkerder in zijn vel, zegt hij zelf. “In de wedstrijden was ik er niet zo mee bezig. Het is meer rondom de wedstrijden, dat iedereen vraagt wanneer je weer gaat scoren. Dat is dan iets waar je wel een beetje moe van wordt en gelukkig valt dat dan weg.”

Waar Luuk de Jong vaste basisspeler is, is dat bij zijn broer Siem anders. De van Newcastle United gehuurde middenvelder wordt hoofdzakelijk als ‘supersub’ gebruikt. Cocu begrijpt dat de broertjes De Jong dit anders hadden voorgesteld. “Natuurlijk hoop je als broer zijnde dat hij altijd in de basis staat, maar hij is nu heel belangrijk voor ons op de momenten dat hij erin komt. Hij heeft ons al heel wat belangrijke punten bezorgd.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here