Home Nieuws Cocu zei niet wat van Nistelrooij nu zegt: Uitspraken van Nistelrooij vallen...

Cocu zei niet wat van Nistelrooij nu zegt: Uitspraken van Nistelrooij vallen intern niet goed

12976
1

Ruud van Nistelrooij heeft vrijdag de boel intern bij PSV op scherp gezet.

In feite haalde de coach uit naar de beleidsmakers van de club. Zijn uitspraken zijn inderdaad opvallend stevig te noemen. Onnodig ook want de uitspraken van trainer Ruud van Nistelrooij kunnen ook omgedraaid worden. Heeft Ruud van Nistelrooij wel alles uit de huidige spelersgroep gehaald?

Binnen PSV hebben de uitspraken van Ruud van Nistelrooij in ieder geval tot ergernis geleid. Dat meldt het Eindhovens Dagblad zaterdag.

Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf Ruud van Nistelrooij aan dat het wisselvallige seizoen van PSV deels te maken heeft met het beleid. “Dat heeft ook te maken met de gevolgen van het beleid dat gemaakt moest worden”, zei de trainer, die daarna nog feller van leer trok. PSV-Watcher Rik Elfrink geeft in het Algemeen Dagblad aan dat deze woorden niet bij iedereen binnen PSV goed gevallen is.

Zo zou er binnen PSV aan de ene kant begrip zijn voor de mening van Ruud van Nistelrooij, maar ook stevige ergernis. Vooral het tijdstip waarop van Nistelrooij zijn mening deelt, speelt hierin een grote rol. Bovendien is de directie van mening dat de club helemaal niet het maximale uit het seizoen heeft gehaald. De verkoop van Gakpo heeft volgens de leiding invloed gehad, al valt dat nooit te meten.

Met Cody Gakpo kon PSV immers ook twee keer niet winnen van Rangers FC en ook tegen Cambuur, FC Groningen en FC Twente was PSV vrijwel kansloos. De situatie waarin PSV zich momenteel weet te begeven heeft veel weg van de situatie waarin het PSV van beginnend trainer Cocu zich in wist te begeven. Als interim-trainer had Cocu de KNVB beker gewonnen maar de maanden opvolgend ging het stevig mis in de competitie.

PSV bungelde halverwege het seizoen rond de tiende plaats maar de beginnende trainer Cocu haalde nooit en te nimmer zo uit naar de directie zoals Ruud van Nistelrooij dat nu wel doet. PSV hield overigens Wijnaldum en Memphis wel binnenboord, hoewel zij toen nog niet de grote spelers waren die zij de jaren opvolgend werden. Een seizoen later, na het WK in Brazilie, werd PSV glansrijk landskampioen.


Vorig artikelSimons over ontmoeting met Mbappé: ‘Of hij me vroeg om terug te keren bij PSG’
Volgend artikelLuuk de Jong denkt nog altijd aan de landstitel: ‘Vaker gekke dingen meegemaakt’

1 REACTIE

  1. Typisch voor Rik Elfrink om zoiets op te tekenen ala spreekbuis van de beleidsmakers. in échte topsoort cultuur staan beleidsmakers open voor kritiek van de verantwoordelijken die in de klei staan! Ruus heeft daarbij gewoon gelijk. Zelfs RvC voorzitter drukte verkoop van spelers erdoor tijdens het seizoen om zijn eigen investering (die lening bleek) terugbetaald te zien. Misschien om cash vrij te maken Loyalty Lab terug te kopen. PSV is speelbal geworden, niet anders dan de moneyclubs maar dan op zijn boerenfluitjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in