Home Nieuws Cocu weerspreekt kritiek op inpassen eigen jeugd

Cocu weerspreekt kritiek op inpassen eigen jeugd

124
0

Phillip Cocu is het niet eens met de kritiek aan zijn adres wat betreft het inpassen en inbrengen van jeugdspelers in het eerste elftal.

Cocu begint inmiddels aan zijn vijfde seizoen bij PSV en is daarmee de langst zittende trainer in de Eredivisie. De Eindhovenaar heeft geen bepaalde periode in zijn gedachten maar 10 seizoenen achtereen coach van PSV is weer net een brug te ver, denkt Cocu.

“Dat is wel heel lang, maar ik geloof best dat een coach een lange periode aan kan blijven bij een club”, reageert Cocu in het Eindhovens Dagblad. “Zolang er maar voldoende veranderingen zijn en je je kunt blijven ontwikkelen. Dat is voor mij een belangrijk ijkpunt. Ik kan stappen zetten in mijn manier van werken en hoef niet in routine te vervallen.”

“Laten we ons vooral concentreren op komend seizoen en niet te veel over termijnen praten. We moeten ten opzichte van vorig jaar een aantal procenten winnen. Het is namelijk procentenwerk en zal ook dit jaar weer tot het einde toe spannend blijven”. Een van de kritiekpunten, dat hij de jeugd te weinig kansen geeft, weerspreekt Cocu. “Als je jonge spelers brengt en het is te vroeg, heb je ook de kans dat ze helemaal wegvallen als er kritiek komt. Plus het lijkt me niet meer dan logisch dat je niet op een rode loper naar het eerste elftal wordt gebracht. Je moet geduld hebben, ambitieus zijn en alles moet in het teken staan van die stap.”


Vorig artikelHidde Jurjus: Keeper met ambities én aanpassings problemen
Volgend artikelNilis en van Nistelrooy steunen Luuk de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in