Home Nieuws Cocu vormt PSV en geeft Locadia bevestiging

Cocu vormt PSV en geeft Locadia bevestiging

15
0

In gesprek met de NOS spreekt Cocu over het aanstaande seizoen en over hoe hij PSV vorm probeert te geven door het elftal op verschillende manier te laten spelen.

Cocu beschikt in zijn 3e seizoen als hoofdtrainer over een selectie met jonge én ervaren spelers. “We kiezen verschillende kwaliteiten op verschillende posities, om waar nodig andere accenten te leggen. Zo kunnen we tegen verschillende tegenstanders op andere manieren bespelen. We hebben veel jonge jongens, maar ook een aantal jongens met ervaring. Die laatste categorie is niet makkelijk te vinden, maar wij hebben er een paar. Die spelers heb je als coach nodig.”

Over de aanwezigheid van Guardado is Cocu niets dan lovend. “De verstandhouding wordt alleen maar beter, omdat we nu een jaar samenwerken. Hij heeft ook moeten wennen aan ons soort voetbal en onze manier van trainen.” De ontevreden Jurgen Locadia kan zich opmaken voor zijn laatste seizoen als bankzitter of vleugelaanvaller. Alles wijst erop dat Locadia volgend seizoen de vaste centrumspits van PSV zal zijn. Luuk de Jong zal normaal gesproken vertrekken na dit seizoen. “We begrijpen zijn standpunt, hij wil zich graag als spits ontwikkelen. Aan de andere kant heeft hij hier een hoog trainingsniveau, een goede spitsentrainer in Luc Nilis, en is de individuele aandacht groot. De uiteindelijke stap die hij voor ogen heeft, om de vaste spits van PSV te worden, komt steeds dichterbij.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here