Home Nieuws Cocu voelt druk en waakt voor onderschatting

Cocu voelt druk en waakt voor onderschatting

9
0

Philip Cocu is opnieuw uiterst voorzichtig voor een competitiewedstrijd. Laagvlieger Excelsior krijgt zoals te doen gebruikelijk alle credits en de druk ligt bij PSV na de nederlaag tegen Feyenoord, zegt Cocu vrijdag in zijn vooruitblik op de wedstrijd van zaterdag.

“Het is gezond dat die druk er is en dat is ook nodig. Druk is er als je bovenaan staat, maar ook als je achtervolgt. Tegen Roda JC waren we het in het bekertoernooi al aan onze stand verplicht om aan het thuispubliek een goede reactie te geven. Dat hebben we goed gedaan. We konden uiteraard niet tevreden zijn nadat we in eigen huis twee keer hadden verloren.”
Cocu vindt dat Excelsior geen simpel te bestrijden tegenstander is. PSV kan zaterdagavond de dertiende uitzege op rij halen in de eredivisie. Dat zou een eredivisierecord zijn, het is geen enkele ploeg ooit gelukt. “Excelsior draait goed, met een goed voetballende ploeg die compact verdedigt. Je ziet dat Mitchell van der Gaag in zijn loopbaan als trainer en speler in Portugal het nodige heeft meegemaakt. Dat brengt hij in dat team, maar ze hebben ook gewoon goede voetballers in de ploeg, met drie snelle spelers voorop. Wij moeten zelf de lijn doortrekken van afgelopen woensdag. We hebben laten zien dat we onder druk sterker kunnen worden.” PSV kan nog steeds niet beschikken Oleksandr Zinchenko en Jürgen Locadia.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here