Home Nieuws Cocu tevreden over fysieke gesteldheid Pröpper

Cocu tevreden over fysieke gesteldheid Pröpper

9
0

Davy Pröpper is onomstreden basisspeler in het elftal van Cocu. De middenvelder heeft zich ogenschijnlijk snel aangepast.

In het Eindhovens dagblad spreekt Cocu zijn tevredenheid uit over de van Vitesse overgekomen middenvelder. Opvallend is dat de trainer tevreden is over het fysiek van Pröpper. De Arnhemmer geldt niet bepaald als fysiek sterke middenvelder. Toch zijn er geen twijfels over het spel van Pröpper na bijna een half seizoen PSV. In tegenstelling tot Adam Maher houdt Pröpper zich ondanks zijn geringe fysiek prima staande in zowel eredivisie wedstrijden als Champions League wedstrijden. De voetballende kwaliteiten van Pröpper maken hem tot een tactisch sterke middenvelder die zijn fysiek amper nodig heeft om zich staande te kunnen houden.

“Davy heeft zich vanaf het begin dat hij zich bij ons meldde snel aangepast. Het voordeel is dat Vitesse hetzelfde systeem speelde als PSV en daardoor verliep de aanpassing ook makkelijk. Davy heeft veel inhoud, zit fysiek goed in elkaar en heeft snel zijn plek gevonden. Hij is leergierig en niet snel tevreden met zijn eigen spel. Ik denk dat er nog veel rek in zijn ontwikkeling zit.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here