Home Nieuws Cocu steunt ‘raamwerk’ Roger Schmidt: ‘PSV is volop in de race voor...

Cocu steunt ‘raamwerk’ Roger Schmidt: ‘PSV is volop in de race voor de landstitel’

1939
0

Phillip Cocu is nog altijd de coach die voor het laatst landskampioen met PSV werd en dus een hoofdprijs met de club wist te veroveren.

Na Cocu was het de beurt aan Mark van Bommel, Ernest Faber en Roger Schmidt. Allen wisten geen zilverwerk te veroveren in de vorm van een kampioensschaal of beker. De Johan Cruijff Schaal rekenen niet tot het genoemde zilverwerk.

Cocu veroverde 3 landstitels met PSV en vertrok in 2018 eerst naar Fenerbahçe om eind 2020 bij Derby County in dienst te treden. De naam van Cocu valt geregeld in Spanje maar de Eindhovenaar zit sinds zijn vertrek uit Engeland zonder club.

“Voor mij persoonlijk is het belangrijkste dat ik het gevoel heb dat ik toe ben aan een nieuwe klus. En ik zal kritisch kijken waar ik eventueel op inga. Of die match er zal komen en waar dat zal zijn, gaat de komende periode uitwijzen.”

Momenteel is Cocu vooral volger en supporter van PSV. De trainer volgt de club op de voet en is dus de laatste coach die landskampioen werd. Cocu twijfelt of daar dit seizoen verandering in gaat komen.

“Het niveau van PSV en Ajax ligt heel dicht bij elkaar. Dat hebben we in de laatste topper ook weer kunnen zien. Een lullig balletje bij de zijlijn bepaalde het resultaat. PSV heeft een goede selectie, met een coach die vasthoudt aan zijn visie. In zijn eerste jaar heeft Roger Schmidt zijn raamwerk neergezet”, zegt Cocu, die wel vertrouwen heeft in de aanpak van Roger Schmidt. “Ze zijn nog volop in de race voor de landstitel”, stelt Cocu zonder twijfel vast.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here