Home Nieuws Cocu stelt van Ginkel basisplaats in het vooruitzicht

Cocu stelt van Ginkel basisplaats in het vooruitzicht

25
0

Met de komst van Marco van Ginkel werd al duidelijk dat de positie van Siem de Jong als verloren kan worden beschouwd. In gesprek met omroep Brabant kan in ieder geval geconcludeerd worden dat Marco van Ginkel basisspeler zal zijn in de formatie van Cocu.

Phillip Cocu spreekt over een tegenvallend eerste half jaar maar ziet nog steeds perpectief. “Ondanks een tegenvallend half jaar staan we derde en hangen we er nog aan en dat geeft een stimulans. Er zijn scenario’s denkbaar dat Feyenoord ook nog punten gaat verspelen. De eerste wedstrijden zullen we op onze vertrouwde manier gaan spelen. Het zou kunnen dat we in de slotfase van de competitie nog een soort alles-of-niets variant uit de kast halen”, laat Cocu weten aan Omroep Brabant.

Aankoop Marco van Ginkel zal een grote rol gaan spelen in die variant, blijkt uit de woorden van Cocu. De geplaagde coach zegt het niet met zoveel woorden maar uit zijn plannen voor de tweede seizoenshelft kan wel worden opgemaakt dat Marco van Ginkel basisspeler zal zijn in de beoogde formatie. De slag op het middenveld wordt een interssante met nieuwkomer Ramselaar, de weer herstelde Hendrix en strijder Andres Guardado. Siem de Jong lijkt het kind van de rekening te worden.

“We wilden tussentijds alleen spelers aantrekken die voor ons van de buitencategorie zijn. Dat was Marco vorig jaar en dat zal hij nú hopelijk weer zijn. Met hem kunnen we ook wat accenten verleggen”, aldus Cocu, die niet perse een vervanger wil halen mocht Luciano Narsingh nog vertrekken. “Daarvoor is deze selectie breed genoeg en komen er ook talenten aan. Maar het is pas begin januari, dus er kunnen nog wel zaken gaan spelen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here