Home Nieuws Cocu niet realistisch over verzwakt FC Utrecht

Cocu niet realistisch over verzwakt FC Utrecht

28
0

Het seizoen staat voor PSV op het punt van beginnen. FC Utrecht heet de eerste tegenstander te zijn. Afgelopen seizoenen kende PSV weinig problemen in de Domstad, wat uiteraard niets zegt over de  aanstaande wedstrijd.

Het hoort bij het spel en de voorbereiding; een respectvolle analyse van de tegenstander. Echter is de analyse van Cocu over het huidige FC Utrecht niet realistisch. De ploeg van Erik ten Hag kende een moeizame voorbereiding met matige resultaten en zag onverhoopt Timo Letschert een transfer maken. De verdediger gold als één van de sterkhouders. Een vervanger lijkt niet voorhanden, evenals de eerste keeper die niet geheel fit is. De ontwikkeling van Haller is verder ver achter gebleven bij de verwachtingen. De spits kende na de winterstop een moeizame periode met slechts enkele doelpunten. Er is weinig interesse voor de Fransman en de vraagprijs voor Haller is al stukken lager dan vorig seizoen.

Volgens Cocu moet PSV een hele goede dag hebben om van het naar eigen zeggen sterke Utrecht te kunnen winnen. Het huidige PSV bewijst al een paar seizoenen op rij dat het niet in de beste vorm hoeft te steken om tegenstanders als FC Utrecht in uitwedstrijden toch de wil op te leggen.
De vaste patronen en het spelsysteem zijn dusdanig ingeslepen en gegroeid dat het elftal ook bij mindere wedstrijden kan pieken en zo toch een goed resultaat kan behalen. Volgens Cocu is FC Utrecht tactisch sterk. De Domstedelingen lieten vorig seizoen in eigen huis tegen PSV in ieder geval zien geen antwoord te hebben op de gehanteerd tactiek van Cocu en werden zeker in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd. Er werd vrij eenvoudig gewonnen. PSV is uiteraard gewaarschuwd voor het opportunistische FC Utrecht maar zou in de huidige samenstelling geen al te grote inspanning hoeven te leveren om de eerste 3 punten mee naar Eindhoven te nemen.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here