Home Nieuws Cocu neemt Jeroen Zoet in bescherming

Cocu neemt Jeroen Zoet in bescherming

10
0

Na afloop van de verdiende overwinning in Enschede was Cocu gematigd tevreden met de manier waarop PSV voor de dag kwam.

Phillip Cocu nam duidelijk Jeroen Zoet in bescherming na matig keeperswerk wat PSV bijna 2 punten kostte. Cocu vond dat zijn ploeg weer niet scherp was bij de tegengoal. “De manier waarop die goal tot stand komt, dat blijven punten van aandacht voor ons”, zegt Cocu tegen PSV TV. “Wij hebben een inworp en ik denk dat we daar niet de juiste keuzes in maken. Vanuit ons balbezit binnen vier seconden de bal in het net hebben. Dan moet je weer aanzetten en je in de wedstrijd knokken.” De coach nam Jeroen Zoet daarmee in bescherming. Zoet kent een matige fase en was schuldig aan de gelijkmaker toen hij niet goed reageerde op een eenvoudig schot van Ziyech die daarna eenvoudig binnen kon tikken.
We hadden wel even een momentje nodig om ons te herstellen en te herpakken, maar daarna bleven we weer aandringen. Het was eigenlijk wachten op de goal en gelukkig viel die goal.”

Locadia scoorde voor PSV de belangrijke 1-2 in de slotfase. “Dat is de manier waarop hij ernaartoe gaat, met die overtuiging. Als je ervoor gaat en erin gelooft, dan levert dat rendement op. Ik denk dat dat een belangrijk onderdeel is. We zijn mentaal sterk geweest. Kort op de wedstrijd met Wolfsburg hebben we goed gereageerd als team. Dat rijdt toch een stukje prettiger naar huis”.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here