Home Nieuws Cocu looft werkwijze Roger Schmidt en verwacht successen voor PSV

Cocu looft werkwijze Roger Schmidt en verwacht successen voor PSV

1275
0

Phillip Cocu is momenteel een werkloze trainer maar volgt het voetbal op de voet. Ook de prestaties van PSV worden door Cocu in de gaten gehouden.

Zaterdagavond was het moeizaam wat PSV liet zien maar Cocu blijft nuchter onder de kritiek. Cocu is het na al die jaren wel gewend en gewoon. ‘Er wordt altijd heel veel van je verwacht. PSV heeft gewoon met 3-1 gewonnen en zwaar gedomineerd, dus de overwinning is terecht. Dan krijg je achteraf toch opmerkingen dat het niet al te best was. Ik vind Schmidt heel consistent in zijn manier van werken, daar gelooft hij in”, zegt Cocu bij Rondo op Ziggo Sport.


Cocu ziet PSV groeien en verwacht op korte termijn ook successen voor de club. Bij PSV komt steeds meer naar voren wat Schmidt wil en welke kant Schmidt met PSV op wil gaan. “Hij heeft het eerste jaar gebruikt om de balans te vinden tussen hoe hij hiervoor werkte en wat bij de Nederlandse competitie past. Hij heeft wat veranderd aan de speelwijze van PSV. Het is een trainer die overtuigd is van zijn plan”, zegt Cocu.

Het eerste jaar van Schmidt in Eindhoven was geen doorslaand succes en dus werd uitgebreid geanalyseerd. Schmidt heeft daarom met een deel van de selectie gesproken om te kijken wat er beter en anders kon. Ook dat aspect herkent Cocu in de werkwijze van Schmidt want de geboren Eindhoven kende zelf precies een vergelijkbare periode bij PSV.

“Ik betrek bijna altijd een bepaalde kern van de selectie. Ik probeer mijn visie over te brengen, maar dat doe ik wel samen met de spelers. Het team moet zich ook goed voelen, samen probeer je een balans te vinden. Het is ook belangrijk om jonge spelers daarbij te trekken, maar ook ervaren spelers”, zei Schmidt daar eerder over.

En wat als dat niet lukt? “Dan moet je tot een oplossing komen waar iedereen voor gaat. Soms moet je op je strepen staan, dat hoort er ook bij”, aldus Roger Schmidt over zijn werkwijze in Eindhoven. Phillip Cocu is in ieder geval positief gestemd over de trainer Roger Schmidt en kijkt uit naar nieuwe successen voor PSV.