Home Nieuws Cocu licht positie Hendrix toe

Cocu licht positie Hendrix toe

11
0

Bij afwezigheid van Andres Guardado is er de komende tijd een belangrijke rol weggelegd voor Jorrit Hendrix. Guardado revalideert wederom voorspoedig dus de positie van eigen kweek Hendrix is interssant te noemen. 

Hendrix maakte na het uitduel met AZ zijn onvrede kenbaar over de reserverol die hem was toebedeeld na de komst van Marco van Ginkel. Phillip Cocu reageerde vrij standaard op die onvrede. „Ik ben er blij mee dat hij het er moeilijk mee heeft gehad. Ik had me zorgen gemaakt als hij zich comfortabel had gevoeld bij het feit dat hij een hele tijd niet heeft gespeeld.”

Hendrix vond zijn plek op de bank vooral onterecht omdat hij naar zijn idee in de periode daarvoor goed speelde. „Heel veel spelers hebben altijd het gevoel dat ze goed spelen. Ik zeg niet dat hij slecht speelde. Maar er zijn heel veel dingen die we meenemen bij het maken van onze keuzes. En dat is niet altijd hoe een speler het zelf ervaart”, aldus Cocu.

Na een periode waarin de teleurstelling de overhand had, is Hendrix in de ogen van Cocu goed omgegaan met de situatie. „Het gaat er mij om wat voor antwoord hij geeft en hoe hij zich laat gelden op de training. Na een periode waarin dat wat moeizamer was, heeft hij dat heel goed opgepakt. Op een gegeven moment krijg je weer de kans en dan moet je er staan. Als je goed traint en je bent betrokken bij het elftal, dan is het gemakkelijker om die rol goed in te vullen en een signaal aan de technische staf te geven.”

Hendrix mag de onmisbare Guardado opnieuw vervangen. „We hebben al een tijd zonder Andres gespeeld. Toen heb ik met Davy Pröpper en Marco Van Ginkel op het middenveld gespeeld en hebben we ook wedstrijden gewonnen. Andres is een heel goede speler en belangrijk voor de ploeg, maar welke speler er ook wegvalt, er moet altijd iemand anders opstaan”, zegt de Limburger die nog voldoende perspectief ziet voor de achtervolgingsrace op Ajax. „We moeten gewoon onze wedstrijden blijven winnen en dan hopen op een foutje van Ajax. We hebben eerder al een hele tijd op Ajax gejaagd, toen zijn ze ook de fout ingegaan. Hopelijk kan dat nu weer gebeuren.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here