Home Nieuws Philip Cocu legt wéér de nadruk op defensief handelen

Philip Cocu legt wéér de nadruk op defensief handelen

37
0

In amper 3 dagen tijd heeft PSV 5 punten verloren en 6 tegendoelpunten om de oren gekregen. Lafheid en pech, oftewel een wedstrijd met minder geluk, zijn beide debet aan het nieuwe puntenverlies.

Philip Cocu wist zijn elftal goed voor te bereiden op de uitwedstrijd in Groningen want met fel spel en prima aanvallen werd de tegenstander bijkans overlopen. Luuk de Jong was de enige speler die in de eerste helft enigszins uit de toom viel met ongelukkig spel, balverlies en soms doelloze acties.

PSV wilde snel orde op zaken stellen en kwam 0-2 voor. FC Groningen wist de gehele eerste helft niets in te brengen en creëerde pas in de tweede helft de eerste echte kans nadat het in de eerste helft via een vrije trap op 1-2 wist te komen.
De onnavolgbare Bas Nijhuis kende in de tweede helft een dubieuze strafschop toe aan Groningen. PSV domineerde verder maar was minder dwingend dan in de eerste helft. Behoudens een krachtige kopbal in de tweede helft liep Luuk de Jong als verdwaalde kip zonder kop over het veld.

De Jong lijkt toch echt een voorkeursbehandeling te ondergaan onder Philip Cocu want bij de minste of geringste mogelijkheid posteert Cocu de Jong in de aanval. Ondanks dat een wedstrijd of spelsysteem daar helemaal niet om vraagt. Met zijn spel dwingt Luuk de Jong vrijwel niets af. Het handhaven van de Jong in de basis heeft al tijden meer weg van vriendjespolitiek dan van keuze’s maken op basis van kwaliteit.

PSV controleerde de tweede helft zonder zo gevaarlijk te zijn als in de eerste helft. Toch vond Philip Cocu het nodig om wéér defensief te wisselen, zoals hij ook in de thuiswedstrijd tegen Sparta deed. Na de zeperd in de Arena viel de toch weer angstige PSV coach terug op achteruit lopen en bracht hij Rosario voor Bergwijn.

Defensiever denken dan deze wissel is welhaast onmogelijk, om vervolgens in de blessuretijd Luckassen ook nog als extra slot op de deur te brengen. PSV liep de laatste 10 minuten van de wedstrijd steeds verder naar achter en kreeg daarvoor in de extra tijd van de extra tijd de totaal onnodige 3-3 om de oren.