Home Nieuws Cocu kritisch op eigen presteren na vertrek bij PSV

Cocu kritisch op eigen presteren na vertrek bij PSV

1324
0

Met terugwerkende kracht zijn de prestaties van Phillip Cocu bij PSV eigenlijk nog specialer te noemen dan net na zijn vertrek uit Eindhoven.

De periode na Cocu betekent voor PSV immers een serie van 4 seizoenen op rij zonder landstitel. Om uiteenlopende redenen wist PSV na het tijdperk Cocu geen aanspraak meer op het kampioenschap te maken.

Na het vertrek van Cocu bij PSV werden de prestaties van de trainer zelf ook minder. De geboren Eindhovenaar werd twee keer ontslagen maar is twee ervaringen rijker. Cocu geeft dan ook aan te hebben geleerd van zijn periode in het buitenland.

“Het is allemaal begonnen met een belletje van de technisch directeur”, zegt Cocu tijdens zijn eerste interview als trainer van Vitesse. “Dat zijn natuurlijk vooral gesprekken om te kijken hoe je denkt over het voetbal en de huidige staat van de club. Het is natuurlijk aan hem om de juiste man voor de club te vinden en ik moet een zo goed mogelijk beeld schetsen van mijn werkwijze. De gesprekken werden daarna eigenlijk steeds langer en dan zie je dat soms dingen echt heel snel gaan.”

“Ik wil eerst het team weer stabiliseren en daarna willen we stappen vooruit zetten”, gaat Cocu verder. “Mijn ideeën over het voetbal zijn gewoon duidelijk. Dat is misschien een wat Nederlandse manier van denken, wellicht dat mijn buitenlandse avonturen daardoor ook niet zo goed hebben gewerkt.”

“Door datgene wat je meemaakt verander je natuurlijk altijd wel een beetje, maar ik ben gelukkig altijd dicht bij mezelf gebleven. Het is niet zo dat ik daar alles op de Nederlandse manier wilde doen”, aldus het PSV-icoon.


Vorig artikelBondscoach Jong Oranje lyrisch over Xavi Simons, stap naar ‘grote’ Oranje kwestie van tijd
Volgend artikelPSV richt pijlen op Jordy Zuidam voor opvolging John de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in