Home Nieuws Cocu gematigd tevreden; Peter Bosz goed ‘ingeburgerd’

Cocu gematigd tevreden; Peter Bosz goed ‘ingeburgerd’

13
0

Philip Cocu was gematigd tevreden met het punt in de Arena. Cocu en Bosz verschilde na afloop over de puntendeling.

“Uiteindelijk knokken we ons terug in de wedstrijd. De gelijkmaker was terecht gezien de kansenverhouding. Ik heb de spelers wel aangegeven dat ik ook verwacht dat we zo spelen in de eerste helft en niet pas wanneer we op achterstand komen. In dit soort wedstrijden moet je alles uit jezelf halen. Je moet de durf en het lef hebben om tegen Ajax te spelen. In de eindfase was het ook Ajax dat de ballen wegschoot, maar dat deden wij in de eerste helft. Daar was ik niet tevreden over, over het einde wel. Siem viel ook weer goed in. Het doelpunt was een mooi moment voor hem. Het is natuurlijk heel bijzonder voor hem om in de ArenA te scoren. Ik vind dat het Ajax-publiek hem mooi ontvangen heeft.”

Andrés Guardado speelde bij zijn rentree een belangrijke rol voor PSV. “Guardado was voetballend nog niet in zijn beste doen, maar als je kijkt hoe hij gewerkt heeft en zich voor de ploeg heeft weggecijferd. Hij kan zich heel goed focussen op een wedstrijd en heet het lang volgehouden in mijn ogen.”

De chagrijnige Peter Bosz liet zien een slechte ‘verliezer’ te zijn door na afloop in gesprek met Joep Schreuder de wedervraag te stellen of PSV überhaupt wel in de wedstrijd heeft gezeten. Bosz lijkt zich de gefrustreerde wetten van Sjaak Swart al snel meester te hebben gemaakt. Volgens de Apeldoorner heeft PSV geen moment in de wedstrijd gezeten.
Ook het spel van Guarado kon Bosz niet echt bekoren. Schreuder vroeg de Ajax trainer wat hij van de fel spelende Guarado vond, waarna de rechtlijnige Bosz meteen over de blessures van zijn spelers begon. Bosz koppelde de blessures aan het spel van Guarado en zei cynisch: “Guardado heeft vandaag zijn waarde gehad voor PSV”.
Na slechts een half jaar trainerschap bij Ajax, liet Peter Bosz zien al aardig ‘ingeburgerd’ te zijn in Amsterdam. Net als bij clubicoon Swart, maken de frustraties zich al snel meester van de Ajax coach.

Ook de al maanden hopeloos spelende Joel Veltman was niet bijster te spreken over de puntendeling en wees vooral naar PSV. Daarbij sta hij zijn frustraties over het gelijke spel niet onder stoelen of banken. “Duizend procent zeker dat PSV hier tevreden mee is”, sprak Veltman na de wedstrijd tegenover de verzamelde pers. “De uitfans vierden het alsof ze drie punten pakten. Daar leken ze ook voor te komen, terwijl wij vol voor de drie punten wilden gaan”, stelt Veltman.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here