Home Nieuws Cocu gaat terug naar de basis met strafschoppen probleem

Cocu gaat terug naar de basis met strafschoppen probleem

13
0

PSV hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Phillip Cocu gaat in zijn voorbeschouwing in op het strafschoppen probleem.

Cocu gaat daarbij helemaal terug naar de basis. Uit zijn woorden is wel op te maken dat er angst heerst in de selectie, getuige zijn woorden dat een strafschop moet worden gezien als een kans op een doelpunt.
Davy Pröpper was voor de interlandperiode tegen FK Rostov de volgende misser. “Als je gaat denken ‘als ik hem maar niet mis, als ik maar niet faal’, dan is de kans dat je faalt juist groot”, gooit Cocu er nog maar eens een weinig zeggende oneliner uit in gesprek met PSV TV.
“Je moet het zien als een kans om een doelpunt te maken, die kans moet je ook benutten. Je kunt je gedachten op die manier beïnvloeden. Daar komt de training nog bij. Je hebt spelers die een goede penalty kunnen nemen, je hebt spelers die er wat minder aanleg voor hebben. We besteden op de training aandacht aan degenen die het kunnen”, aldus Cocu.
“Je kunt spelers wel bepaalde druk opleggen, om een beetje spanning na te bootsen. Soms moeten ze een aantal strafschoppen oefenen, om de techniek of een bepaalde hoek onder controle te krijgen. Het ritueel van het nemen van een strafschop, daar moet je mee bezig zijn. Niet met de stand van de wedstrijd, het publiek, de scheidsrechter, de tegenstanders… Je moet je kunnen focussen op het moment. Dat zijn wel dingen die je als speler kan leren. De druk zal er vanaf gaan als we een strafschop benutten”, besluit Cocu. We zijn erg benieuwd of de trainer ook uitgesproken heeft dat een strafschop gewoon goed genomen dient te worden; een duidelijke hoek en óf hoog óf laag en niet zoals Guardado, Pröpper en Luuk de Jong half laag ter hoogte van de handen van de keeper.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here