Home Nieuws Cocu en Hecking zien een andere wedstrijd

Cocu en Hecking zien een andere wedstrijd

33
0

De onnodige nederlaag in en tegen Wolfsburg brengt PSV voorlopig op de laatste plaats in de groep.

Iedereen aan PSV zijde was het er wel over eens dat het puntenverlies te voorkomen was geweest. Cocu gaf na afloop hoog op van zijn elftal, wat enigszins overdreven was want PSV creëerde geen grote uitgespeelde kansen maar had wel met een voorsprong de rust in kunnen gaan. “Dat klinkt misschien gek, maar in de top gaat het om kleine dingen. Vooral de eerste helft verliep prima. We stonden heel goed en konden de Duitse opbouw aardig neutraliseren. We toonden ook geduld aan de bal. Jammer dat we voor de rust niet tot scoren kwamen”. Cocu benadrukt dat PSV met een voorsprong de rust in had moeten gaan. ,,Dat zou verdiend geweest zijn. En die niet gegeven strafschop? Misschien is dat omdat we een uitduel spelen.”
Na de rust zakte PSV binnen 10 minuten door het ijs. Bas Dost scoort al snel de 1-0 en Max Kruse vergroot even later de voorsprong. ,,Er gingen te veel dingen fout om op te noemen”, zegt Cocu bij SBS6. ,,Zij waren een stuk productiever en hebben optimaal gebruik gemaakt van de kansen die ze hebben gekregen.”
Trainer Hecking van Wolfsburg zag een hele andere wedstrijd. De Duitse coach sprak alleen over zijn eigen elftal en zag een Wolfsburg wat verdiend heeft gewonnen. “De overwinning was verdiend. We waren beter en we hebben erg volwassen gespeeld. Nadat we het in de rust wat omgezet hebben, werd ons positiespel beter en waren wij de bovenliggende partij”, sprak Hecking vol overtuiging, die net als zijn spelers wel verwacht dat PSV in de return sterker voor de dag zal komen.