Home Nieuws Cocu blikt terug: ‘Het collectief was onze kracht’

Cocu blikt terug: ‘Het collectief was onze kracht’

23
0

Phillip Cocu had afgelopen seizoen al snel in de gaten dat een hecht collectief er voor kon zorgen dat PSV weer aan succes zou kunnen gaan denken na Europese uitschakeling.

In gesprek met de Volkskrant blikt Cocu terug en stelt trots te zijn op de ontwikkeling die PSV dit seizoen heeft doorgemaakt. Het geheel was een hecht collectief. Cocu zag dit vooral terugkomen tijdens het kampioensfeest. “Halen ze elkaar op het podium? Staan ze in een kring te springen? Iedereen heeft spelers met wie hij het goed kan vinden, maar aan dit team zie je de saamhorigheid. Oh, daar staan er nog twee alleen, die gaan we er even bijhalen. Huppakee”, vertelt Cocu aan Volkskrant Magazine.

Cocu heeft zo veel mogelijk geprobeerd om dit proces aan te sturen: hij liet de spelers tijdens het ontbijt en de lunch steeds in een andere samenstelling aan tafel zitten. “In het begin zetten ze dan de hakken in het zand. Later vroegen ze zelf: Trainer, je moet nog een keer wisselen. Het is goed om eens bij een ander aan tafel te zitten, om een geintje te maken over iets anders dan voetbal.”

Later in het seizoen begonnen de spelers steeds meer initiatief te nemen. Daniel Schwaab organiseerde de inmiddels bekende barbecue bij hem thuis, waar Cocu zeer over te spreken was. “De ervaren spelers moeten de afspraken bewaken, steun krijgen van andere kernspelers. Soms heb je geluk dat een of twee spelers dat in zich hebben. Zij steunen elkaar. De rest volgt dan vanzelf.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here