Home Nieuws Cocu: ‘Als je drie man in één keer moet missen, ontstaat er...

Cocu: ‘Als je drie man in één keer moet missen, ontstaat er een probleem’

8
1

In gesprek met het Algemeen Dagblad praat Phillip Cocu over de vele spelers die bij zowel PSV als Ajax op scherp staan.

“Je moet gewoon één ding hopen als coach van Ajax of PSV: als er schorsingen komen, dat ze dan worden uitgesmeerd over verschillende spelers en wedstrijden. Wij missen morgen tegen AZ Bergwijn. Oké, dat is op te vangen. Zou je drie man in één keer missen, dan ontstaat er een probleem,” aldus de trainer van PSV.

Cocu gaat verder: “Ik kies er bewust voor om spelers niet extra te wijzen op hun kaartenlast. Ik wil niet stimuleren dat spelers geremd een wedstrijd ingaan. En daarbij: sommige kaarten houd je toch niet tegen. Ik weet zeker: ook als-ie het had geweten, had Steven die kaart tegen NAC nog gepakt. Hij is een gevoelsspeler, reageerde nu impulsief, in de emotie, nadat er een overtreding op hem was gemaakt.”

Marco van Ginkel geeft aan er in het veld wel mee bezig te zijn dat hij op scherp staat. “Ik heb het altijd wel in mijn achterhoofd, dat ik op één kaart van een schorsing sta,” geeft de aanvoerder van PSV aan. “Soms moét je een bepaalde tackle maken, kun je geen risico’s mijden. Maar soms heb je best een keuze in het veld. Dan hoef je dat ene duel niet aan te gaan, maar kun je het anders oplossen. Of je reageert bewust niet op een tegenstander die aan het zuigen is of op de scheids.”


Facebook Comments

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here