Home Nieuws Clubloze Aissati waarschuwt Mo Ihattaren voor ‘Aissati scenario’

Clubloze Aissati waarschuwt Mo Ihattaren voor ‘Aissati scenario’

1348
0

Ismael Aisatti lijkt een vergeten voetballer maar dat scenario wil de balvirtuoos uit Utrecht kost wat kost voorkomen door zijn carriere nieuw leven in te blazen.

In gesprek met de NOS doet de inmiddels 32 jarige technicus uit de doeken wat zijn plannen zijn maar ook hoe hij de afgelopen jaren wist te beleven. Aissati heeft ook een boodschap voor Mo Ihattaren.


“Ach, waar je mij ook neerzet met een bal, ik haal er plezier uit”, begint Aissati na negen jaar in het buitenland te zijn geweest. Fit worden is het doel nu: “Ik train hier dagelijks met personal coach Jordy Best om fit te blijven, in de hoop dat er een club voorbijkomt.”

PSV – AC Milan was de wedstrijd die 15 jaar terug zijn leven veranderde. Na die wedstrijd is het leven van Aissati nooit meer hetzelfde, vertelt hij bijna zestien jaar later. “Iedereen was toen lyrisch. Een dag later liep ik hier in de buurt in Utrecht over straat en staarde iedereen me aan. Daar kon ik niet mee omgaan. Dat wilde ik ook helemaal niet.”

Aissati voelde zich niet helemaal thuis in de voetbalwereld. “Ik kon niet met de druk omgaan, had geen vertrouwen in mezelf en was verlegen”, analyseert hij.

“Ik vond het spelletje heel leuk, maar de dingen die erbij kwamen niet. Ik kan hier nu relaxed met jou praten, maar dat ging vroeger niet. Interviews waren niets voor mij. En jezelf presenteren al helemaal niet. Ik ben een binnenvetter, probeer altijd alles zelf op te lossen. Maar het is niet altijd makkelijk, zeker niet na die wedstrijd tegen Milan. Maar ik moet eerlijk zijn: ik ontwikkelde me ook gewoon niet goed genoeg.”

Inmiddels staan lubs als Antalyaspor, Terek Grozny en Alanyaspor achter zijn naam en verbleef hij al die jaren alleen in het buitenland zonder zijn gezin.

“Soms waren aanbiedingen uit een ander land sportief gezien beter, maar was het geld minder. Dan koos ik voor het geld” vertelt Aissati open en eerlijk. “Daar sta ik nog steeds achter. Ik heb liever dat mijn familie het goed heeft dan ikzelf.”

“Maar de laatste tijd begon ik de familie echt te missen.” Begin maart laat hij zijn contract bij Adana Demirspor ontbinden en keert hij terug naar de stad waar hij is opgegroeid.

Hoe kijkt Aisatti aan tegen Mohamed Ihattaren? Wat voor advies geeft Aissati hem? “Ik denk dat we hem vooral even met rust moeten laten”, aldus de routinier, die Ihattaren niet persoonlijk kent.

“Het is een Marokkaanse jongen uit Utrecht. Iedereen is trots op hem, ik ook. Ik hoop dat hij gelukkig is en we aan het eind van zijn carrière kunnen zeggen dat het een topper was. Laten we hopen dat hij geen tweede Aissati wordt.”