Home Nieuws Clubleiding en staf overvallen door berichtgevingen rond Cocu

Clubleiding en staf overvallen door berichtgevingen rond Cocu

15
0

Directie en staf bij PSV hebben onderling de afspraak gemaakt dat mocht er concrete interesse van andere clubs ontstaan, men elkaar hier meteen over inlicht.

Of dat de reden is dat de club is overvallen door de ontwikkelingen rond de hoofdcoach is vooralsnog niet bekend. Wel is bekend dat de clubleiding de berichtgevingen rond Cocu niet heeft aan zien komen.

De verwachting is echter wel dat PSV een overstap niet tegen kan houden, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Een bedrag wordt niet genoemd, maar men is binnen de club wel zeer verbaast over het mogelijke vertrek van de oefenmeester, schrijft het ED.

‘De club is in alle geledingen overvallen door het bericht dat Cocu, hoofdcoach sinds juli 2013, weg wil. Men hield er rekening mee dat hij na het komende seizoen een vertrek naar bijvoorbeeld een club in de subtop in Spanje zou overwegen’, aldus het ED. ‘Een mogelijke exit naar en een miljoenensalaris bij de topclub in de Turkse competitie had niemand voorzien, ondanks de grote financiële mogelijkheden en internationale uitstraling van Fener.’

Ook binnen de huidige technische staf stond men perplex. Ruud Brood was zo goed als rond over een nieuw contract, maar de assistent-trainer wil nu afwachten wat zijn rol komend seizoen gaat worden. Als Cocu naar Istanbul vertrekt, neemt hij Chris van der Weerden waarschijnlijk mee.

Voetbal International gaat nog een stapje verder: “Het nieuws dat Phillip Cocu onderhandelde met de Turkse topclub Fenerbahçe kwam niet alleen als een complete verrassing, het sloeg zelfs in als een bom. Niemand wist hiervan, mensen die vijf jaar lang ziel en zaligheid hadden gedeeld met de trainer, die hem als zijn vriend beschouwden, moesten het nieuws in de media lezen.”

Toon Gerbrands zou tot enkele dagen geleden ‘geen enkel signaal’ hebben gekregen aangaande Cocu, weet VI. “In maart had de directie nog met de coach om tafel gezeten en alles leek erop te wijzen dat Cocu zijn contract zou uitdienen en dat hij dus ook in het o zo belangrijke komende seizoen voor de groep zou staan.” PSV móét de Champions League bereiken om financieel te kunnen concurreren met Ajax.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here