Home Nieuws Clubicoon wil het mes in PSV middenveld en kraakt inzet Pereiro

Clubicoon wil het mes in PSV middenveld en kraakt inzet Pereiro

19
0

Willy van de Kerkhof wenst dat Mark van Bommel het middenveld flink op de schop zet. In gesprek met VI haalt hij ook naar Gaston Pereiro, die hij te weinig arbeid vindt verrichten.

Het clubicoon van PSV draait er niet omheen en wil dat Michal Sadilek, Pablo Rosario en Mohammed Ihattaren samen de kans krijgen in de beginopstelling. Dat geldt niet voor Pereiro. Gastón Pereiro krijgt namelijk onder uit de zak van de Brabander. “Hij is technisch de beste speler die we hebben. Aan de bal is hij weergaloos, maar hij is geen echte teamspeler. Keihard werken hoort er ook bij, en juist dat doet hij veel te weinig.”

“Zoals PSV nu voetbalt, is het te voorspelbaar geworden. Voor mij is daarom het ideale middenveld Sadilek, Rosario en Ihattaren”, zegt Van de Kerkhof in gesprek met Voetbal International. “Ja, dat is erg jong, maar leeftijd telt niet. Als je goed bent, moet je spelen. Dit middenveld heeft techniek, staat tactisch goed en is fysiek sterk.”

“Sadilek is echt een geweldige middenvelder”, vervolgt Van de Kerkhof, die de Tsjech dus liever ziet spelen dan Jorrit Hendrix. “Hij verovert de bal snel, verplaatst hem vervolgens ook snel en hij geeft met zijn inzet een signaal af aan de rest van het team. Hij schroomt ook niet om af en toe flink uit te delen, dat hoort er ook bij.”

“Tegen Ajax kun je zeker met Sadilek, Rosario en Ihattaren spelen, al is het ook niet onlogisch er nog een zekerheid in te bouwen”, aldus Van de Kerkhof, die alvast vooruit kijkt naar de belangrijke topper tegen de nummer twee van de Eredivisie. Van de Kerkhof wil tegen mindere tegenstanders een 3-4-3 systeem spelen. “Dan kan Hendrix er op het middenveld bij.”

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here