Home Nieuws Clubiconen hard voor Carlos Vinícius: ‘Dan vraag je je toch af of...

Clubiconen hard voor Carlos Vinícius: ‘Dan vraag je je toch af of hij wel de juiste spits is voor PSV’

879
0

Carlos Vinícius maakt wisselende indrukken. De Braziliaan scoort inmiddels voor PSV maar mist tegelijk ook vele kansen.

Het brak PSV in Heerenveen weer op en dus werd de terugreis naar Eindhoven wederom een terugreis zonder de benodigde drie punten. Het afmaken van kansen begint een halszaak te worden, alsmede de vele blessures. Dat laatste is een gegeven waar weinigen iets aan kunnen veranderen maar het afmaken van de kansen is terugkerend probleem wat met name de aanvallers zich mogen aanrekenen. Daarbij kan er gerust gewezen worden naar Carlos Vinícius. Dat doen ook de gebroeders van de Kerkhof. De clubiconen zijn bepaald niet blij met de prestaties van de Braziliaan.


Willy en Rene van de Kerkhof zijn daarom best kritisch op de spits. In Gesprek met Omroep Brabant zeggen ze openlijk te twijfelen aan de kwaliteiten van de aanvaller. “Ze hadden op een 2-0, 3-0 of 4-0 voorsprong moeten komen”, zegt Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant.

“Ik zei nog tegen mijn vrouw: als we die 2-0 niet maken, gaat dit weer een gelijkspel worden”, gaat de voormalig Oranje-international verder. “Dan krijg je zo’n ondoordacht momentje en dan schiet Heerenveen de bal erin. En dat gebeurde. Jammer, een onverwachte tegenslag. We waren in de eerste helft echt beter dan Heerenveen.”

Van de Kerkhof had gehoopt dat Carlos Vinícius puntenverlies kon voorkomen. “Hij kreeg behoorlijk wat kansen om te scoren en maakte wel de 1-0, maar hij had er zeker twee of drie moeten maken. Dan vraag je je toch af of hij wel de juiste spits is voor PSV. Een spits die zulke goede kansen krijgt, moet er toch wel meer dan één benutten.”