Home Nieuws Cijfers spreken voor zich | Wordt dit het beste seizoen uit de...

Cijfers spreken voor zich | Wordt dit het beste seizoen uit de carriere van Walter Benítez?

1181
2

PSV vaart dit seizoen aanvallend maar ook vanuit defensief oogpunt gezien een gedegen koers op weg naar successen.

Er lijkt onder Peter Bosz een stevig fundament te staan en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de defensie. Met vrijwel dezelfde achterhoedespelers op Dest na, krijgen Bosz en zijn staf het voor elkaar PSV defensief beter te laten presteren dan de voorgaande seizoenen. Dat mag met recht een prestatie worden genoemd. Gezegd moet worden dat Olivier Boscagli aan een uitmuntend seizoen bezig, waar Ruud van Nistelrooij vrijwel het gehele seizoen niet de beschikking had over de Fransman.

De ploeg van Peter Bosz heeft pas twee tegengoals in de Eredivisie gekregen en dat is mede te danken aan de sterke prestaties van keeper Walter Benítez. Vorige week rekende Voetbal International al voor dat het aantal zogenaamde ‘expected goals’ waar PSV de defensie mee te maken krijgen, iets hoger ligt dan vorig seizoen, waaruit we de eenvoudige conclusie kunnen trekken dat Walter Benítez meer dan goed werk verricht op dit moment.

Ook ESPN dook in de cijfers van de defensie van PSV en het keeperswerk van Walter Benítez. Sam Planting schrijft namens ESPN dat de keeper uitstekend presteert.

“Het is momenteel behoorlijk lastig om een cijferlijstje van de Eredivisie-keepers te vinden waar Walter Benítez niet bovenaan staat. Waar de 30-jarige Argentijn bij binnenkomst vorig seizoen nog wat wankel oogde, liet hij gaandeweg 2022/23 ook bij PSV zien waarom hij in zijn tijd bij Nice als een van de beste keepers in de Franse competitie te boek stond”, klinkt het zonder twijfel.

Als de keeper zo doorgaat stevent hij af op een van zijn beste seizoenen ooit, vervolgt de journalist zijn analyse over de Argentijnse keeper, die ook voor het eerst in zijn carriere selectiespeler van de Argentijnen is. Walter Benítez maakte zijn debuut nog niet maar weet inmiddels wel tot zijn grote vreugde, tot de selectie van Argentinië te behoren.

“Dit seizoen lijkt Benítez vooralsnog af te stevenen op het beste seizoen uit zijn loopbaan. Dat de PSV-goalie aardige reflexen heeft op de lijn, was al bekend. Ook is de Argentijn zelden te betrappen op verkeerde positionering. Maar de opvallendst trend in de cijfers van Benítez betreft zijn meevoetballen: zowel in de korte passing als qua lange ballen is hij verreweg de accuraatste keeper van de Eredivisie tot dusver”, aldus Planting namens ESPN.


Vorig artikelHad Jordan Teze een plek in de Oranje-selectie verdiend? Teze geeft zelf antwoord
Volgend artikelXavi Simons opnieuw ongelukkig in Oranje, UEFA richt zich op sublieme actie Simons in Athene

2 REACTIES

 1. Ik ben vol lof over de prestaties van Bosz en de ploeg.

  Maar om nu echt te schrijven “met vrijwel dezelfde spelers” is echt bizar te noemen.

  Er staat vaak voor 50% een andere verdediging. Dest is een klasse speler, die niet te vergelijken is met Mwene en Teze als RB. Daarnaast is er met bella kotchap ook het nodige geïnvesteerd.

  Met Schouten is er een andere voetballer erbij gekomen waar je sangare bent kwijtgeraakt. Daarnaast heeft saibari de nodige stappen gemaakt onder Van Nistelrooy & daar plukt iedereen de vruchten van. Daarnaast is er met Tillmann ook nog het nodige geïnvesteerd.

  Voorin heb je met Lang een dure speler gekocht (is dat geld zeker waard) maar onder Van Nistelrooy bleef de beurs dicht na het vertrek van Gakpo en Madueke.

  Tenslotte heeft zelfs vertessen een mooie groei doorgemaakt.

  Dus om nu te zeggen vrijwel hetzelfde elftal??

  Dest €10milj (eerst huur)
  Bella kotchap (marktwaarde) 20milj
  Schouten 12.5milj
  Tillmann 12.5 milj (eerst huur)
  Lang 12.5/15milj

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in