Home Nieuws 3,5 jaar Bruma kost PSV ruim 20 miljoen euro, Cijfers Bruma vergelijkbaar...

3,5 jaar Bruma kost PSV ruim 20 miljoen euro, Cijfers Bruma vergelijkbaar met cijfers Madueke

2423
0

Maxi Romero, Timo Baumgartl en Armindo Bruma. Een rijtje spelers wat door fans en media vaak opgesomd wordt als het over het uitgavenpatroon van PSV over de periode 2018 tot en met heden gaat.

Het betreffen aankopen waar weinig PSV aan herinnerd wensen te worden want de investeringsbedragen lopen op richting 50 miljoen euro als we de salarissen van de genoemde spelers optellen bij de betaalde transfersommen. Ter vergelijking is dat precies het bedrag wat PSV ontvangt voor de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool. Het bedrag vanuit Liverpool is broodnodig om zwarte cijfers te kunnen schrijven maar de uitgaven voor de drie genoemde spelers hebben iets weg van het principe van het bouwen van een huis zonder dak en fundering. Het lekkende water stroomt net zo hard naar binnen als weer naar buiten.

Romero en Baumgartl zullen PSV vermoedelijk niets meer gaan opveren op een enkele huursom na. Miljoenen euro’s verlies staan er in de boeken me rode cijfers geschreven als het over Maxi Romero, Timo Baumgartl en Armindo Bruma. Naar verluidt ontvangt PSV vanuit Istanbul ruim 4 miljoen euro voor de Portugees, die voor een veelvoud van Leipzig naar PSV werd verkocht. Ruim 15 miljoen euro investeerde PSV in de snelle aanvaller. De transfersom bestond uit 12 miljoen euro plus drie miljoen aan bonussen. Inclusief salarissen heeft de deal verspreid over 3,5 contractjaren PSV ruim 20 miljoen euro gekost.

Bruma kwam in de zomer van 2019 naar PSV en kwam tot 81 officiële duels, waarin hij bij 25 doelpunten direct was betrokken. Om precies te zijn produceerde Bruma 15 doelpunten voor PSV en gaf hij 10 assists. In het seizoen 2020/2021 speelde hij op huurbasis voor het Griekse Olympiakos. Dit seizoen speelt hij voor Fenerbahce, maar sinds 11 augustus heeft hij geen wedstrijd meer gespeeld. De Turkse club heeft teveel buitenlanders in de selectie, waardoor Bruma sindsdien niet meer in actie mocht komen.

De cijfers en statistieken van Madueke en Bruma zijn vergelijkbaar. Noni Madueke speelde in dezelfde periode als Bruma bij PSV actief was ongeveer hetzelfde aantal wedstrijden voor PSV, 80 stuks om precies te zijn. Blessures gooide veelal roet in het eten. Daardoor speelde hij dit seizoen pas vijf wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij eenmaal trefzeker was. Sinds zijn debuut speelde hij 51 duels in de Nederlandse competitie. De teller van Madueke stokte op elf goals en negen assists. In totaal speelde hij tachtig wedstrijden voor PSV waarin hij twintig keer scoorde. PSV betaalde slechts een opleidingsvergoeding aan Tottenham Hotspur.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here