Home Nieuws Cijfermatig doet transfer Bruma denken aan transfer Romero

Cijfermatig doet transfer Bruma denken aan transfer Romero

61
0

Hoewel zijn komst nog allerminst definitief is, lijkt het er op dat na jarenlange Eindhovense interesse de overgang van aanvaller Bruma naar PSV een feit gaat worden.

Portugese bronnen gaan ervan uit dat de transfer na het weekend al rond komt. Met de overstap zou zo’n 15 miljoen euro gemoeid zijn. Hoewel er zeker nog geen akkoord ligt en de transfer allerminst al een zekerheid is, heeft het er wel alle schijn van dat Bruma PSV’er gaat worden.


Inmiddels is duidelijk dat PSV en Red Bull Leipzig elkaar al hebben gevonden en het nu aan de speler zelf is om een PSV contract aan te gaan.

PSV werd de afgelopen jaren al eerder nadrukkelijk in verband gebracht met Bruma, maar tot een transfer kwam het niet. De aanvaller zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij Sporting Lissabon, na een paar jaar bij Galatasaray (met verhuurperiodes aan Gaziantepspor en Real Sociedad) belandde hij in de zomer van 2017 bij RB Leipzig. Vorig jaar speelde hij in veertien Bundesliga-wedstrijden mee, daarin scoorde hij één keer. Afgelopen twee seizoenen speelde Bruma in totaal 68 wedstrijden verdeeld over de competitie, DFB Pokal, Europa League en Champions League waarin hij slechts 10 keer het net wist te vinden. Ook voor Galatasaray was zijn moyenne mager te noemen. In totaal speelde Bruma 56 wedstrijden voor de club uit Istanbul waarin hij 12 keer het net wist te vinden. Bruma is ook nog altijd geen volwaardig A-international van Portugal.

Het zijn vooralsnog niet bepaald indrukwekkende cijfers voor een aanvaller. Nergens wist hij een stevige prestatie neer te zetten. Wat doet PSV besluiten vele miljoenen euro’s voor de nog altijd niet tot volle wasdom gekomen aanvaller neer te tellen?

Bruma staat bij PSV al jaren in de scoutingsboekjes genoteerd. Goed scouten is PSV door de jaren heen wel toevertrouwd en Marcel Brands was enkele jaren geleden al niet voor niets geïnteresseerd in de diensten van de Portugese vleugelaanvaller. Mogelijk komen de kwaliteiten van Bruma in de Eredivisie wel tot zijn recht.

Toch zou een transfer van Steven Berghuis naar PSV een meer voor de hand liggende keuze zijn. Berghuis is een slag goedkoper en koppelt al jaren rendement aan zijn spel met een goede voorzet en goed schot. Berghuis is bovendien een A-international met een bepaalde internationale transferwaarde en geeft een voorzichtige garantie op 15 tot 18 doelpunten per seizoen.

De niet bijzondere cijfers van Bruma doen dan ook denken aan de komt van Maximiliano Romero naar PSV. De Argentijn staat net als Bruma te boek als een talentvolle aanvaller. Maar ook Romero was voor zijn komst naar Eindhoven niet bepaald een goalgetter of afmaker. Romero wist in Argentinië snel door te breken maar wist dit nooit te koppelen aan een hoog rendement of een serie doelpunten.

De van Velez overgenomen jongeling kostte PSV zo’n 10 miljoen euro en deze investering heeft de club in ieder geval nog lang niet terugverdiend. Cijfers zijn gelukkig niet alles bepalend. Een speler als David Neres kende cijfermatig ook geen bijzondere statistieken voor zijn komst naar Ajax maar is inmiddels een A-international én geregeld scorende buitenspeler geworden.


Facebook Comments