Home Nieuws Cijfer 4,5 voor Mvogo, PSV wint al 11 duels niet in topwedstrijden

Cijfer 4,5 voor Mvogo, PSV wint al 11 duels niet in topwedstrijden

1220
0

De laatste keer dat PSV een topwedstrijd wist te winnen was in het jaar van de laatste landstitel.

In december 2018 wist PSV in een thuiswedstrijd AZ te verslaan maar meer valt er de afgelopen 24 maanden niet te melden als het over het resultaat in topwedstrijden gaat.


Inmiddels heeft de club dus al elf achtereenvolgende Eredivisie-wedstrijden tegen Ajax, AZ en Feyenoord niet gewonnen. Het zijn topclub onwaardige cijfers en het relativeren van Roger Schmidt ten spijt, is het een merkwaardige reeks die veel zegt over de huidige staat van het elftal.

Ook zondag was het weer behelpen in de Rotterdamse Kuip. John de Jong en Roger Schmidt wilden afgelopen zomer kost wat kost de reservekeeper van RB Leipzig naar Eindhoven halen maar de twijfel slaat meer en meer toe.

Mvogo is een prima keeper te noemen maar de echte meerwaarde is nauwelijks te ontdekken in de wetenschap dat Lars Unnerstall beschikbaar is en in zijn reacties op de lijn nauwelijks minder te noemen is. Sterker nog, Unnerstall was in het halve jaar dat hem een basisplaats werd toegekend, nauwlijks op fouten of foutjes te betrappen. In de discussie over de keepers gaat steeds al snel over de zogenaamde voetballende kwaliteiten maar wat zijn deze kwaliteiten waard als je als keeper wekelijks kleine foutjes maakt?

Voetbal International beloonde het optreden van Mvogo in Rotterdam met het cijfers 4,5 en dat is terecht te noemen. De eerste tegengoal van Feyenoord heeft niet het karakter van een regelrechte blunder maar valt zeker wel in de categorie ‘foutjes’. Mvogo hoeft echter niet op zijn tellen te passen want de Zwitser is op voorspraak van Roger Schmidt naar Eindhoven gekomen. De Leipzig doelman beschikt over voldoende kwaliteiten om niet door de ondergrens te zakken maar rustig achterover leunen met Mvogo op doel, zit er simpelweg niet in.


Facebook Comments