Home Nieuws Chelsea stuurde van Ginkel naar de ‘verhuurgroep’

Chelsea stuurde van Ginkel naar de ‘verhuurgroep’

33
0

Chelsea en spelers. Een combinatie die net als bij de andere grote Engelse clubs vaak vraagtekens en weerstand oproept. De grote clubs bepalen nu eenmaal het voetballandschap en zien spelers als handelswaar. Zo ook in het geval van Marco van Ginkel. Chelsea blijkt met een eerste, tweede en zogenaamde verhuurselectie te werken.

Van Ginkel blikt nog eens kort terug op de afgeronde transfer en de obstakels van de afgelopen weken. Spaanse, Duitse en Turkse clubs waren geïnteresseerd, maar Van Ginkel wilde alleen naar PSV. Waarom? “Omdat ik nu een heel jaar belangrijk wil zijn, in plaats van zes maanden. Ik ben eerder ook al twee keer verhuurd aan AC Milan en Stoke City, maar ik weet wat PSV mij te bieden heeft en wat ik hen kan bieden. Dat ligt mij. Daarom heb ik die andere opties ook maar een beetje weggekeken.”

Van Ginkel heeft al een trainingsweek bij Chelsea achter de rug. “Ik heb deze zomer eerst een week met alle verhuurde spelers getraind en daarna een paar dagen met het eerste elftal. Toen het duidelijk werd dat ik PSV weer zou joinen, werd ik gelijk weer teruggestuurd naar de ‘verhuurgroep’. Gelukkig is Chelsea er na wat wikken en wegen toch met PSV uitgekomen.”

Over de nieuwe situatie bij PSV zegt hij: “Er zijn inderdaad niet veel oudere spelers over. Dan komt er een nieuwe hiërarchie, hè. Ik denk dat de rol van leider in mij zit”.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here