Home Nieuws Na Zeno Debast kijkt ook Charles de Ketelaere terug op mislukte transfer...

Na Zeno Debast kijkt ook Charles de Ketelaere terug op mislukte transfer naar PSV

5512
0

Charles de Ketelaere is dit seizoen speler van Atalanta Bergamo en daar zag het lange tijd niet bepaald naar uit. Hoe vaak is de naam van Charles de Ketelaere deze zomer bij PSV gevallen?

De jonge Belgische aanvaller stond deze zomer na het vertrek van Xavi Simons naar Red Bull Leipzig meteen in de belangstelling van PSV. Earnie Stewart en Peter Bosz maakten meteen na het onverwachte vertrek van Simons bij PSV de interesse in Charles de Ketelaere bekend bij de speler en zijn management. Kort daarna werd AC Milan verwittigt maar daar bleek juist de bottleneck te zitten.

AC Milan bleek er lange tijd niet over uit te zijn of het de talentvolle Belgische aanvaller wilde verkopen dan wel verhuren. Tal van clubs toonden concrete interesse in de Belg, die plots toch mee kon naar de Verenigde Staten, waar AC Milan een serie oefenwedstrijden wist af te werken.

Een ander belangrijk aspect bleek de financiële van het geheel rond een verhuur van Charles de Ketelaere te zijn. Milan betaalde vorig jaar immers een veel te forse transfersom voor De Ketelaere aan Club Brugge. Milan wilde geld zien voor de aanvaller, veel geld. En dus zette PSV in op een huurtransfer en zocht meermaals contact met de aanvaller en zijn management, die een transfer naar PSV wel zagen zitten.

Ruim een half jaar geleden maakte Charles de Ketelaere al kennis met een vol en enthousiast Philips Stadion toen PSV en AC Milan een oefenwedstrijd in Eindhoven speelde. Net na het WK in Qatar speelde tal van clubs interessante oefenwedstrijden. Rond die oefenwedstrijd, die Milan kansloos met 3-0 verloor, geraakte de technische leiding van AC Milan onder de indruk van Ibrahim Sangaré en Noni Madueke, die beiden inderdaad een prima wedstrijd tegen de Milanezen speelde.

terug naar Charles de Ketelaere, die naar eigen zeggen wel een transfer naar PSV wilde maken deze zomer maar uiteindelijk de keuze op Atalanta Bergamo liet vallen. Dat vertelt de Belg in gesprek met La Gazzetta dello Sport. PSV is er nadien niet bepaald zwakker op geworden want zowel Malik Tillman als Hirving Lozano wisten inmiddels de PSV gelederen te versterken.

“Ik wilde mezelf bewijzen bij een nieuwe club”, aldus De Ketelaere. “Het is niet zo dat ik niet naar PSV wilde of naar andere clubs, maar ik wilde heel graag naar Atalanta. De hele zomer lang werd er onderhandeld. Ik vroeg mezelf af of ik voor mijn kans moest gaan, of dat ik mezelf moest bewijzen bij een ander team. Die tweede optie gaf me een beter gevoel, al helemaal toen Atalanta zich meldde. Ik speel hier dichter bij het doel, dus kan ik de beste versie van mezelf laten zien.”

Bij AC Milan kwam De Ketelaere veertig duels in actie, waarin hij niet scoorde en slechts één assist gaf. “Het ligt ook aan mij dat het niet lukte bij Milan. Ik had niet verwacht zo’n seizoen te draaien, maar ik heb geen spijt van mij transfer. Ik haalde mijn niveau niet en mijn rol als wisselspeler hielp me ook niet verder. Ik lees niet altijd de kranten en ik probeer me ervoor af te sluiten, maar je vangt toch op wat er over je gezegd wordt. Dat liet me niet koud en dat ik niet scoorde was ook een probleem. Mensen willen doelpunten en assists zien, ze kijken niet naar andere prestaties”, aldus Charles de Ketelaere.


Vorig artikelDirk Kuijt lyrisch | Kuijt hoopt op toekomstige transfer Noa Lang naar Liverpool
Volgend artikelSimpele overwinning Oranje met Dumfries als man of the match, bijzondere avond voor ‘vader’ Veerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in