Home Nieuws Champions League club Wolfsburg over ‘droomoplossing’: ‘Van Bommel is een internationaal erkende...

Champions League club Wolfsburg over ‘droomoplossing’: ‘Van Bommel is een internationaal erkende voetbalkenner’

662
0

In Wolfsburg gaat de vlag uit wat betreft het aantrekken van Mark van Bommel. De directie spreek over een ‘droomoplossing’.

De club uit de Volkswagenstad heeft een lang en intensief traject afgelegd om tot de keuze voor Mark van Bommel te komen. De directie van de auto club is dan heel erg blij met het aanstellen van de in Duitsland zeer populaire PSV’er.


“We hebben intensief met Van Bommel gesproken en tijdens die gesprekken kregen we de bevestiging dat hij perfect past bij onze filosofie”, aldus technisch directeur Jörg Schmadtke over de nieuwe trainer. “Hij is een internationaal erkende voetbalkenner en weet wat hij kan verwachten in de Bundesliga. Daarnaast heeft hij een enorme ambitie, die hem in zijn lange carrière onderscheidt van de rest. Hij is onze droomoplossing.”

Van Bommel heeft een glansrijke carrière achter de rug en gaat ook een grote toekomst als trainer tegemoet. Naast Fortuna, PSV, Bayern München en het Nederlands elftal kwam Van Bommel ook uit voor FC Barcelona en AC Milan. Hij was assistent-coach bij Saoedi-Arabië en Australië, beide keren onder zijn schoonvader Bert van Marwijk.

Mark van Bommel was bij PSV als trainer onderweg naar de landstitel in het voorjaar van 2019 maar Schwaab en Zoet kregen het die middag in Amsterdam voor elkaar uiterst rare beslissingen te nemen, waardoor de koppositie in maart 2019 niet verder met 3 punten kon worden uitgebouwd. Het gat met de achtervolger slonk naar twee punten in plaats van een verschil van 8 punten en de rest is geschiedenis.

Wolfsburg gaat komende jaargang Champions League spelen en is rechtsreels geplaats voor het miljoenenbal van de UEFA. De club van van Bommel eindigde afgelopen seizoen mede dankzij twintig treffers van Weghorst als vierde in de Bundesliga, wat betekent dat Van Bommel de Champions League ingaat met zijn nieuwe club.


Facebook Comments