Home Nieuws Centrum Boscagli – Teze lijkt aanstaande, kan PSV Champions League voorronde in...

Centrum Boscagli – Teze lijkt aanstaande, kan PSV Champions League voorronde in met centraal duo?

9514
2

Wordt seizoen 2023-2024 dan eindelijk het seizoen van de grote doorbraak van Olivier Boscagli, die feitelijk al doorgebroken is bij nadat Mark van Bommel vertrok als hoofdtrainer.

Van Bommel zag het bepaald niet zitten in de Franse centrale verdediger, die onder Van Bommel als linksback werd gezien maar feitelijk nauwelijks gebruikt werd door de later ontslagen hoofdtrainer.
De Fransman is overigens ook gewoon in staat op het middenveld zijn mannetje te staan. Het middenveld is in de selectie van Peter Bosz ook nog niet compleet ingevuld.

Want PSV is door het vertrek van Xavi Simons op zoek naar een passende vervanger op het middenveld, waar Joey Veerman ook een andere en meer voorruit geschoven rol op het middenvelder kan vervullen. Het grootste punt van zorg is natuurlijk nog steeds de defensie. PSV kreeg vorig seizoen, evenals de seizoenen ervoor, teveel doelpunten te verwerken.

De al jaren bekritiseerde achterhoede is nu net wel een wezenlijk en bepalend onderdeel van de speelwijze van Peter Bosz. Achterhoedespelers moeten door de ogen van Bosz bezien snel kunnen handelen en vooruit kunnen denken maar bovenal met ruimte in de rug durven spelen. Balverlies is uit den boze onder Bosz. Hoe gaat die laatste lijn eruit zien komende weken, is inmiddels een meer dan gerechtvaardigde vraag te noemen.

Ook Freek Jansen, plaatsvervangend PSV-watcher van Voetbal International, ziet waar het aan schort achterin en stelt vast dat er versterkingen gehaald dienen te worden. Jansen legt uit hoe hij naar de achterhoede kijkt.

“Een sterke centrale verdediger lijkt een must en onder meer de naam van Davinson Sanchez blijft rondzingen. Olivier Boscagli is wel weer helemaal terug en maakt een goede indruk. Hij zou de tweede centrale verdediger in het gewenste basiselftal van Bosz kunnen zijn.”

Voorlopig vallen er op korte termijn nog geen defensieve versterkingen te verwachten, tenzij PSV de lopende gesprekken met het management van Davinson Sanchez en diens club Tottenham Hotspur spoedig weet af te ronden. PSV is wel in gesprek met de gewilde verdediger, bevestigen bronnen tegenover PSV. De club heeft ook wel concurrentie in de strijd om de handtekening van de verdediger maar dat zijn niet bepaald aantrekkelijke clubs te noemen. Al kan de hoofdrolspeler daar zelf natuurlijk anders tegenaan kijken.

PSV beschikt natuurlijk ook nog over Armando Obispo, André Ramalho en Jordan Teze, maar de journalist denkt dat het nog maar de vraag is of de genoemde verdedigers passen binnen het spel van Bosz. Voor Obispo lonkt een vertrek maar de verdediger is opnieuw geblesseerd.

“Voor verdedigers als Ramalho en Teze zal de uitdaging groot worden om aan het eisenpakket van de centrale verdediger in Bosz’ visie te voldoen”, aldus Jansen over de beschikbare spelers. Het ziet er dus naar uit dat PSV de belangrijke en zo niet belangrijkste weken van het seizoen, zal in gaan vullen met een centrum wat luistert naar de namen van Olivier Boscagli en Jordan Teze.


Vorig artikelAjax-watcher ontkent Noa Lang gerucht: ‘PSV is favoriet voor de titel’
Volgend artikel‘Moeilijke club’ Wolverhampton én Stoke City zien nog steeds veel toekomst in Hoever | Opnieuw contractverlenging

2 REACTIES

  1. Boscagli is net zoals Ramalho een aardige centrumverdediger, maar wel als backup. PSV moet twee centrumverdedigers halen een groot talent zoals Mbuyamba en een ervaren speler zoals Cesar Montes. Die kosten samen minder dan 10 mio. Boscagli is te klein en langzaam voor het spek van Bosz en Teze kan er geen zak van. Als hij moet instappen loopt ie achteruit, moet ie terugzakken dan stapt ie in en verder laat hij elke aanvaller vrij schieten. Wanneer nemen we eindelijk eens afscheid van Teze en Obispo. Elk jaar verknallen we CL. Verder zou ik Drommel verkopen en Olij halen. Olij is veld maken beter dan benitez.

  2. KANSLOOS !!! Jaar in jaar uit is de verdediging een sluitpost, eerst investeren in aanval en middenveld en er dan achter komen dat er geen geld meer is voor de verdediging. Dit is echt wanbeleid …. en daar komt bij ……… waar is onze scouting, wij moeten toch ook in staat zijn de Hancko’s uit de vijver te vissen …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in