Home Nieuws Centraal duo voor Champions League wedstrijden lijkt na exit tegen Benfica en...

Centraal duo voor Champions League wedstrijden lijkt na exit tegen Benfica en Rangers deels hetzelfde te zijn

13143
0

PSV wacht cruciale maar geen ‘onmogelijke’ wedstrijden tegen Sturm Graz. Over reeds twee weken speelt PSV de eerste wedstrijd tegen de Oostenrijkers, thuis in het Philips Stadion.

Middels een goed resultaat kan PSV in de thuiswedstrijd de uitwedstrijd tot een overbodige wedstrijd maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want op twee inkomende transfers na, lijkt alles nog bij het oude te zijn in vergelijking met vorig seizoen. Wel heeft Peter Bosz de beschikking over Shurandy Sambo als extra optie voor de positie van rechtsachter.

Xavi Simons is dan wel weer vertrokken maar een vervanger zal zich gaan indienen als we Earnie Stewart moeten geloven. Of dat nog voor het tweeluik tegen de Oostenrijkse bekerwinnaar zal zijn, is een groot vraag teken te noemen zo richting eind juli. PSV gaat in ieder geval voor het derde jaar op rij trachten het miljardenbal van de UEFA te bereiken om zo sinds seizoen 2018-2019 weer eens deelnemer te kunnen zijn aan het belangrijkste clubtoernooi ter wereld.

Nu een transfer van Davinson Sánchez naar PSV in water dreigt te vallen, Tottenham Hotspur en Spartak Moskou zijn akkoord over een miljoenendeal, laat het zich raden hoe het centrum eruit zal gaan zien tegen de Oostenrijkse club. Vermoedelijk zal Peter Bosz zijn beoogde centrum voor de wedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord al gaan inzetten om het duo ingespeeld tegen Sturm Graz te laten starten.

Vele PSV fans hadden voor deze zomer de hoop dat met een ander centraal duo het seizoen aangevangen zou gaan worden maar dat lijkt ijdele hoop te zijn. PSV ging twee maal op rij onderuit in de finalewedstrijden van de play-off ronde. Zowel Benfica als Rangers FC konden niet worden verslagen.

Twee jaar geleden ging PSV in de voorronde van de Champions League tegen Benfica onderuit met André Ramalho en Olivier Boscagli als centrale verdedigers. De combinatie Ramalho met Obispo was vorig jaar tegen Rangers ook al geen garantie voor succes. Wel dient daarbij te worden aangetekend dat doelman Walter Benitez een flinke fout maakte in de uitwedstrijd in Glasgow. André Ramalho deed dat in de thuiswedstrijd nog eens dunnetjes over, waardoor keeper en verdediger middels een misverstand de 0-1 aangetekend zagen worden.

Inmiddels heeft PSV weer de beschikking over de Franse centrale verdediger Olivier Boscagli. Peter Bosz is gecharmeerd van Boscagli, die ook durft op te bouwen en tegelijk redelijk goed is in het opbouwen. Toch is de wens voor een extra centrale verdediger daar. Peter Bosz en Earnie Stewart willen er nog een sterke centrale verdediger bij. Oftewel, een topspeler is gewenst.

Achterin, rechts achterin om precies te zijn, zou Shurandy Sambo een steunpilaar dan wel sterkhouder moeten kunnen worden. Sambo, vorig seizoen verhuurd aan Sparta, geldt inmiddels als een serieuze optie voor de rechtsbackpositie.

De komst van een speler van het kaliber topverdediger lijkt in de defensie het meest noodzakelijk te zijn maar tot op heden wist PSV nog niet door te pakken. Met Jarrad Branthwaite raakte PSV zijn meest betrouwbare centrale verdediger kwijt maar ook voor de jonge Brit hield het niet altijd over wat er defensief gevraagd én vervolgens gebracht werd.

Het lijkt voorlopig toch behoorlijk behelpen te zijn achterin, of Peter Bosz moet zijn manschappen dusdanig anders prepareren dat een stabiele laatste lijn dit seizoen wel tot de mogelijkheden gaat behoren. Voor de linkerkant zijn de problemen minder groot en te overzien met Patrick van Aanholt als betrouwbare ervaren linksback.

Een blessure van routinier Van Aanholt zou opnieuw een lelijke streep door de rekening betekenen. Mauro Júnior ligt er wegens een knieblessure nog wel een paar maanden uit. Ook Armando Obispo en Fredrik Oppegard zijn voorlopig niet inzetbaar. Na drie transferzomers op rij lijkt het centraal duo voor de komende Champions League wedstrijden na eerdere eliminaties tegen Benfica en Rangers, toch weer deels hetzelfde te zijn. Het is aan Olivier Boscagli en Jordan Teze om te laten zien dat enig wantrouwen niet op zijn plaats is.


Vorig artikelEngelse media: Tottenham accepteert bod Spartak Moskou
Volgend artikelPSV-directie wil eenzelfde signaal als onder Van Nistelrooij afgeven: ‘Meer uit deze selectie halen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in