Home Nieuws Carlos Vinícius laat zo weinig zien, dat niemand een mening vormt: ‘Hij...

Carlos Vinícius laat zo weinig zien, dat niemand een mening vormt: ‘Hij lijkt meer op een rugbyer’

3140
0

Plan B. Dat was een veel gehoorde term na de eliminatie voor de Champions League tegen Benfica.

Wisselde Roger Schmidt verkeerd of was het plan B wat niet voorhanden was tegen Benfica? Armindo Bruma inbrengen tegen een tiental van Benfica wat de ruimtes uiterst klein hield was geen beste beslissing. Mogelijk heeft het een met het ander te maken. Er was immers geen plan B in de vorm van een kopsterke spits die een bal kon vasthouden. Inmiddels is er wel een plan B maar de prestaties van plan B vallen nog flink tegen.

Dat er nog geen doelpunt gevallen is, is tot daar aan toe maar voetballend gezien lijkt PSV geen best plan B in huis gehaald te hebben. Aanwinst Carlos Vinícius kan namelijk nog niet bekoren. De Braziliaan heeft wel degelijk naam en faam gemaakt in het Europese voetbal door bijvoorbeeld topscorer in Portugal te worden. Ook voor Tottenham Hotspur had hij vorig jaar zijn waarde maar tot op heden is het erg mager en zelfs slechts te noemen wat de Braziliaan de PSV fans weet voor te schotelen. Het is zelfs wat armoedig te noemen.

Met de teamspirit zit het wel goed bij Carlos Vinícius maar daar is dan zo’n beetje alles mee gezegd. Ook Aad de Mos denkt dat PSV slechte zaken heeft gedaan door Carlos Vinícius aan te trekken. De analist denkt niet dat de Braziliaanse spits het verschil gaat maken in de cruciale duels met AS Monaco en Ajax na de interlandperiode.

De Mos legt het uit. “Dat heb ik vanaf het begin al gezegd: als je bij Benfica niet mee kan, waarom zou dat bij PSV wel kunnen? Zijn manier van spelen staat me ook niet aan, hij hangt in tegenstanders. Hij lijkt meer op een rugbyer. Ik denk niet dat hij potten gaat breken bij PSV”, vertelt De Mos over Vinícius in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De Mos staat niet alleen in zijn mening over Carlos Vinícius. Alhoewel, feitelijk eigenlijk wel want er worden nog maar meningen gevormd over de Braziliaanse spits. Er valt simpelweg nog weinig te analyseren over de spits. De Mos denkt dat PSV niet veel wijzer gaat worden van Carlos Vinícius in de duels tegen Ajax en Monaco.

De Mos blikt alvast vooruit op de belangrijke wedstrijden van PSV tegen AS Monaco van 21 oktober en Ajax op 24 oktober. “Ik denk dat PSV tegen Monaco wel kans maakt”, zegt De Mos. “Ze spelen open en aanvallend, zeker niet zoals Sparta met twee bussen geparkeerd. Dat ligt PSV. En na Ajax-PSV weten we veel meer in de titelstrijd. Dan zien we of PSV een kleine voorsprong heeft of juist nog verder in de achtervolging moet”, aldus Aad de Mos, die weinig op heeft met Carlos Vinícius.


Vorig artikelDe Telegraaf: Van twijfels over de toekomst van Schmidt bij PSV naar complimenten van Valentijn Driessen
Volgend artikelCody Gakpo spreekt over interesse Bayern München

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in