Home Nieuws Camera’s, fans, spelers Gibraltar; Ronald Koeman stoort zich overal aan

Camera’s, fans, spelers Gibraltar; Ronald Koeman stoort zich overal aan

381
0

Heeft Ronald Koeman het eigenlijk wel naar zijn zin als bondscoach van het Nederlands Elftal? De trainer van Oranje oogt namelijk niet altijd even ontspannen.

Of trekt de bondscoach zich wellicht de alledaagse kritiek teveel aan? Het oogt namelijk allemaal niet even soepel en ontspannen als we naar de persconferenties kijken. Toegegeven, Ronald Koeman krijgt bakken kritiek over zich heen en journalisten als Valentijn Driessen zijn bij tijd en wijle niet mals in alle kritieken richting de bondscoach en zijn staf.

Het is ook allemaal niet heel best wat Oranje de Nederlandse voetbalfan zo nu en dan weet voor te schotelen. Het Europese Kampioenschap voetbal in Duitsland volgend jaar zomer gaat niet aan Nederland en aan de Nederlandse voetbalfan voorbij dus er zou toch sprake van enig enthousiasme moeten zijn zo enkele dagen na plaatsing voor dat toernooi bij onze Oosterburen. Niets is minder waar want het valt niet mee om van dit lelijke Oranje te houden, om de woorden van AD Sportwereld columnist Hugo Borst nogmaals aan te halen.

En dat is nu net wat Ronald Koeman waarschijnlijk precies dwars lijkt te zitten. Nederland houdt niet van Oranje, althans nog niet van Oranje. Het geheel kan zich natuurlijk gaan keren maar vooralsnog is de chemie tussen Oranje-selectie, Ronald Koeman en de fans van Oranje ver te zoeken. De media zijn kritisch op het spel van Oranje. Dat lijken de spelers maar niet te snappen maar ook Koeman doet een duit in het zakje door na de kwalificatie voor het Europese Kampioenschap te wijzen naar de kracht van de groep waarin Oranje zich naar de tweede plaats wist te vechten.

Koeman lijkt de groep van Oranje echt een zware groep te vinden en dus lijkt de bondscoach alle kritieken niet zo goed te begrijpen. Dat blijkt steeds opnieuw en opnieuw uit de soms stroeve gesprekken tussen de media en de bondscoach. Koeman stoort zich in zijn tweede termijn als bondscoach snel aan zaken, is gebleken.

Zo kreeg de cameraman van de NOS ervan langs na Nederland – Ierland. De camera stond te dichtbij de bank, stelde Koeman, die ook nog zei dat dat alleen in Nederland kan. Daarover gesproken richtte Koeman zich ook tot de kritieken op Wout Weghorst. Koeman vond het dan allemaal wel niet zo handig van Weghorst, de inmiddels veel besproken uitspraken van de nukkige spits maar zei er ook achteraan na een volgende vraag over Wout Weghorst: ‘Maar ja, zo is Nederland’ , daarmee waarschijnlijk verwijzend naar de kritische fans van Oranje.

Dinsdagavond in Faro was het weer raak. Ronald Koeman ergerde zich maar weer eens een keer. Koeman vond niet alleen dat de score nog wel wat hoger had kunnen uitvallen dan de 6-0 die nu op het scorebord stond maar ook de spelers van Gibraltar kregen ervan langs. ‘Natuurlijk zijn er positieve dingen, omdat we er alles aan hebben gedaan om de score zo hoog mogelijk te maken. Alleen we hadden nog wat meer goals moeten maken’, vertelde hij dinsdagavond op zijn persconferentie.

‘Op een gegeven moment werd het ook een beetje vervelend’, doelde Koeman op het gedrag van de spelers van Gibraltar. ‘Er waren een aantal situaties waarin zij overtredingen maakten. De scheidsrechter had waarschijnlijk ook medelijden met hen, want iedere doeltrap duurde 45 seconden. Het had beter gekund, maar het is oké.’

Koeman zag goede dingen terug in de wedstrijd in Faro. Maar waarom er in de slotfase spelers van Gibraltar naar de bank van het Nederlands elftal kwamen, wist Koeman niet. En dus kwam Koeman nogmaals terug op het tijdrekken bij de doeltrappen. ‘De vierde man moest er ook wel om lachen. Dan stel je niet de norm die je normaal wel stelt in een wedstrijd, als de tegenstander beter is.’


Vorig artikelWedstrijden PSV in Europese competities volgend jaar niet voor iedereen zichtbaar
Volgend artikelTransfers aanstaande | PSV wil na koopoptie op Dest ook koopoptie op maker van ‘PlayStation-doelpunt’ lichten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in