Home Nieuws Cambuur uit greep van Ruud van Nistelrooij aan

Cambuur uit greep van Ruud van Nistelrooij aan

2067
0

Tot de wedstrijd tussen Cambuur Leeuwarden en PSV was FC Twente – PSV de meest spraakmakende maar ook even schandelijke wedstrijd van de competitie vanuit PSV perspectief bezien.

De wedstrijd in Enschede betekende een grote domper voor de PSV gemeenschap want de ploeg van Ruud van Nistelrooij heette kansloos te zijn in Enschede. Echter kon het nog schandelijker want enkele weken later ging PSV opnieuw letterlijk en figuurlijk kansloos ten onder in Leeuwarden. Het werd 3-0 en er heerste verbijstering alom. Toch heeft de 3-0 nederlaag ook nog ergens positieve uitwerkingen gehad, als we de trainer moeten geloven. Ook spelers als Joey Veerman, Cody Gakpo en Luuk de Jong, die op dat moment nog niet fit was, spraken over stevige gesprekken na Cambuur uit.

Er volgde gesprekken. Tegenover het Eindhovens Dagblad geeft Ruud van Nistelrooij aan dat de reactie na de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zorgde voor een bijzonder moment. “Na zo’n wedstrijd knalt het. En goed ook. Dat moet, je kunt dat niet laten kabbelen als trainer”, aldus Van Nistelrooij. “Ik ben op dat moment iemand die er met emotie ingaat en toch de relatie met een speler kan behouden, omdat ik iemand als mens waardeer.”

Van Nistelrooij gaat verder: “Ik deed het hier niet tijdens of direct na de wedstrijd, maar een dag erna heb ik heel pittig gereageerd. De manier waarop we toen met de spelers en technische staf de zaak nabespraken, zal ik niet meer vergeten. Je kunt winnen, je kunt verliezen. Dat hoort er soms bij. Maar die wedstrijd? Die was echt to-taal onacceptabel.”

Het resultaat in Leeuwarden greep hem ook aan, geeft hij eerlijk. “Omdat we finaal door de ondergrens gingen. Maar dan ook echt finaal. Dan moet het knetteren, omdat de zaak meteen weer ten goede moet keren”, zegt hij daarover. “Dat is gelukt. Cambuur-uit kostte ons op een ontluisterende manier drie punten, maar heeft uiteindelijk ook veel opgeleverd omdat we daarna een goede reeks neerzetten.”


Vorig artikelVan Nistelrooij wijst naar John de Jong: ‘Voor John moet het pijnlijk hebben gevoeld’
Volgend artikelMario Götze juicht uitbundig voor Argentijnse wereldtitel | Voelde Götze zich schuldig?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in