Home Nieuws Calvin Stengs genoemd als opvolger Xavi Simons

Calvin Stengs genoemd als opvolger Xavi Simons

19186
1

Ruim een jaar nadat Calvin Stengs met een transfer naar PSV in verband werd gebracht, wordt er opnieuw een link gelegd met de in Nice overbodige aanvaller.

Stengs, nog altijd onder contract bij OGC Nice, waar geen plan voor hem klaar ligt en tevens geen toekomst meer is, werd vorig jaar zomer al gelinkt aan PSV. Het werd uiteindelijk een huurconstructie met Royal Antwerp FC. In België werd hij onder Mark van Bommel landskampioen, maar een terugkeer naar Ligue 1 bleek deze zomer het gevolg te zijn. Stengs is inmiddels weer aan de trainingen in Zuid-Frankrijk begonnen.

Stengs wordt door het vertrek van Xavi Simons opnieuw met PSV in verband gebracht. Sam Planting van Voetbal International noemt Stengs een mogelijke opvolger van Xavi Simons bij PSV.

“Nu de linkspoot van zijn verhuurperiode teruggekeerd is in Zuid-Frankrijk, en er ook wat vaagheid is ontstaan over de eerder nog zo grote ambities van de voetbalclub van chemie-miljardair Jim Ratcliffe, lijkt een definitief vertrek bij Nice bespreekbaar”, schrijft Planting in het weekblad over de aanvaller die al bijna twee jaar weinig tot geen indruk meer weet te maken.

Planting denkt dat Stengs bij AZ uit kon blinken op een positie waar PSV na het vertrek van Simons juist weer behoefte aan versterking heeft. Peter Bosz posteerde Xavi Simons afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Linz aan de rechter binnenkant met de nodige vrijheid het spel te maken.

De journalist van het weekblad voorziet voor Stengs na het vertrek van Simons een zelfde rol bij PSV weggelegd. Dat lijkt op voorhand iets teveel van het goede te zijn. De energieke Xavi Simons vervangen lijkt voor de min of meer uitgebluste Stengs teveel van het goede te zijn. Stengs mist bovendien ritme en er wordt in Zuid-Frankrijk zo nu en dan weleens getwijfeld aan de instelling van de aanvaller.

‘In Alkmaar was hij gevaarlijk in een spelmakende rol in de rechter halfruimte. Daarnaast kan de aanvaller zowel op ’10’ als aan de rechterkant uit de voeten, wat hem een goede keuze maakt voor een Nederlandse club. “Stengs zou voor PSV een relatief veilige oplossing zijn”, weet Planting namens Voetbal International te analyseren.


Vorig artikelToekomst Xavi Simons: ‘RB Leipzig is klaar met de huurovereenkomst’
Volgend artikelFC Blau-Weiss Linz – PSV | Samenvatting

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in