Home Nieuws Burnley, Crystal Palace, Everton en Liverpool in de race voor Bakayoko maar...

Burnley, Crystal Palace, Everton en Liverpool in de race voor Bakayoko maar Brentford wil in januari alsnog clubrecord verbreken

3004
0

In Engeland geraakt men niet uitgesproken over Johan Bakayoko. De aanvaller reist deze week met PSV af naar Londen en dat betekent voer voor de Engelse kranten.

De laatste weken van het internationale transferwindow betekende vele geruchten en veel onrust rond Johan Bakayoko. De speler zelf bleef rustig, trok zijn plan en week daar geenszins vanaf. Een vertrek bij PSV heeft er deze zomer geen moment ingezeten. Een winters vertrek lijkt eigenlijk ook wel uitgesloten tenzij Bakayoko zelf een ander standpunt over zijn toekomst gaat innemen.

Het plan staat en er wordt hoogstwaarschijnlijk niet van dat plan afgeweken. Een basisplaats bij PSV, overwintering in de Champions League, de landstitel met PSV, om vervolgens met de Rode Duivels als basisspeler aan het Europese kampioenschap in Duitsland te beginnen.

Aan de overkant van de Noordzee houdt men echter ook rekening met een ander scenario. Engelse media sluiten niet uit dat één van de geïnteresseerde clubs zich in de winterstop gaat melden voor Bakayoko. Zo meldt het Britse voetbalmedium Football 365 dat er op dit moment vijf Britse Premier League-clubs zijn met concrete interesse in de aanvaller, die zijn prijskaartje bijkans met de week ziet stijgen.

The Liverpool Echo meldde vrijdag al dat Liverpool ernstig rekening houdt met een vertrek van sterspeler Mo Salah. In Liverpool ziet men in Bakayoko een dusdanig getalenteerde speler dat een miljoenenbod op de belg binnen een jaar realiteit kan gaan worden. Football 365 weet te melden dat er nog vier Premier League-clubs zijn die ondanks het verstrijken van het transferwindow de interesse in Bakayoko niet bepaald loslaten.

Er bestaat op dit moment concrete interesse van Brentford, Burnley, Crystal Palace, Everton en zoals eerder genoemd Liverpool. Het medium vergeet ook Paris Saint-Germain niet te melden want de club uit de Franse hoofdstad aast al een jaar op Johan Bakayoko. Volgens Football 365 gaat Brentford zich in januari opnieuw bij PSV melden om Bakayoko los te weken bij PSV.

‘Het was Brentford die het dichtst bij de contractering van de supersnelle buitenspeler kwam nadat men in Brentford bereid was het clubrecord te verbreken’, schrijft Football 365. De club uit het noord-westen van Londen was bereid om £34 miljoen pond voor Bakayoko te betalen. ‘De supersnelle aanvaller koos er echter voor om bij PSV te blijven na hun kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League’, aldus Football 365.

‘Brentford zal in januari opnieuw te maken krijgen met hevige concurrentie voor de Belgische international in de poging een clubrecord te vestigen. Een bron dichtbij Brentford heeft onthuld dat een mogelijke deal afhankelijk kan zijn van het succes van PSV in Europa’, klinkt het.

Johan Bakayoko laat het ondertussen allemaal rustig op zich afkomen. Uiteindelijk bleek Bakayoko deze zomer helemaal nergens naar toe te gaan en bleek zelfs zijn beslissing bij PSV te blijven al eerder genomen te zijn. “Ik had dat al voor de zomer beslist”, vertelt Bakayoko over zijn aanblijven bij PSV. Er kwam nog een bieding van veertig miljoen euro binnen van Brentford, maar ook de Premier League en Brentford konden Bakayoko niet overtuigen. “Ik wilde met PSV naar de Champions League en voor het kampioenschap spelen. Het klopt dat er veel beweging was rond mij, maar ik bleef kalm bij mijn beslissing. Ik liet de media maar praten en focuste me op voetbal”, aldus Johan Bakayoko, die lijkt te beseffen dat het transfergeweld rondom zijn persoon dit seizoen opnieuw zal gaan losbarsten.


Vorig artikelVIDEO | Maak kennis met Emir Bars, het volgende talent in de PSV jeugdopleiding
Volgend artikelMarciano Vink ziet dat Sven Mislinstat in de schaduw staat van Earnie Stewart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in