Home Nieuws Burgemeester Eindhoven wil in gesprek met PSV over start Eredivisie

Burgemeester Eindhoven wil in gesprek met PSV over start Eredivisie

338
0

De burgemeester van Eindhoven was afgelopen voorjaar veel in het nieuws vanwege alle Corona perikelen en na het het bekend maken van de startdatum van de Eredivisie, doet Jorritsma opnieuw van zich spreken.

Burgemeester John Jorritsma wil na de recente besluitvorming namelijk in gesprek met PSV met het oog op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Je kunt van de beste man zeggen wat je wilt, maar de stad en de gezondheid van de Eindhovenaren gaan hem aan het hart.


Fans en toeschouwers de anderhalve meter afstand houden en mogen niet zingen. Dat is lastig te handhaven, zegt Jorritsma in gesprek met Omroep Brabant. “Het is een dilemma hoe we daar mee om moeten gaan. We hebben namelijk de hardcore supporters die hun team willen aanmoedigen. Die willen ‘boeee’ kunnen roepen naar de tegenstander. Maar dat mag niet. Dus wat is redelijk? Hoe gaan we daarmee om?”

“We moeten ervoor zorgen dat we niet groepen van dezelfde geluimdheid bij elkaar zetten, want dan krijg je die spreekkoren”, vervolgt Jorritsma. “In het Philips Stadion passen nu 35.000 mensen. Misschien kunnen we bijvoorbeeld 5000 of 6000 mensen op voldoende afstand binnenlaten. Maar het is allemaal nog niet definitief.”

“Ik heb altijd gezegd: zonder publiek kun je geen voetbalwedstrijden houden in mijn stad. Daar denk ik nog steeds zo over. Maar ik zal nu concreet afspraken moeten maken met PSV en FC Eindhoven. Ik moet namelijk toestemming geven voor een voetbalwedstrijd”, besluit de burgemeester.


Facebook Comments